SOK Z CZEREŚNI KRAFTOWY100% NATURALNY dla dzieci i dorosłych
SOK Z CZEREŚNI KRAFTOWY100% NATURALNY
Sok z czereśni produkowany jest przez firmę Dary Sadu z Pyzdr, a owoce pochodzą z uprawy własnej rodziny właściciela. Sok tłoczony jest na zimno, nie jest rozcieńczany ani dosładzany. Nie jest to sok z koncentratu, ale ze świeżo zebranych owoców (NFC). Pyszny i w 100% naturalny.
❤️Sok z Czereśni- Eksplozja Smaku i Witamin!
- naturalny smak dojrzałych czereśni
- 100% natury - to sok z dojrzałych owoców, tłoczony na zimno domowymi metodami, nie z koncentratu
- brak cukru
- maksimum zdrowotnych składników - sok jest nieoczyszczony i niefiltrowany
- zero konserwantów
- możliwość długiego przechowywania przed otwarciem dzięki pasteryzacji
Dodatkowo w zestawie
_________________
❤️COLOSTRUM NATURE w saszetkach natychmiastowe wzmocnienie
Wpływ czereśni na zdrowie i dlaczego warto po nie sięgać?
❤️Moc antyoksydantów
Czereśnie w sezonie letnim są chętnie spożywane przez Polaków – i dobrze, bo są one prawdziwą skarbnicą antyoksydantów. Związki te, zwane również przeciwutleniaczami, uczestniczą w obronie przed wolnymi rodnikami, które uszkadzają komórki i indukują stan zapalny. Antyoksydanty chronią zatem organizm nie tylko przed nadmiernym starzeniem komórek, ale również przed chorobami nowotworowymi, cukrzycą i miażdżycą oraz wzmacniają naczynia krwionośne.
Głównymi przeciwutleniaczami występującymi w czereśniach są flawonole i antocyjany, dzięki którym owoce te posiadają tak intensywną i ciemną barwę.
Szczególnie znana ze swojego wpływu na zdrowie jest zawarta w nich kwercytynanależąca do grupy flawonoidów, ponieważ posiada jeden z najwyższych potencjałów antyoksydaycjnych wśród bioaktywnych związków.
❤️Wpływ na nadciśnienie tętnicze
Współcześnie nadciśnienie tętniczedotyka bardzo wielu osób. Jest to poważne schorzenie zaliczane do składowych zespołu metabolicznego oraz czynników ryzyka miażdżycy, incydentów sercowo – naczyniowych, jak udar czy zawał, a także niewydolności nerek.
Od dawna wiadomo, że w rozwoju nadciśnienia znaczącą rolę odgrywa dieta i styl życia. Jednym ze składników o działaniu normalizującym ciśnienie krwi jest potas, którego większe spożycie łączy się z poprawą i obniżeniem wartości ciśnienia.
Czereśnie należą do owoców bogatych w ten składnik, jednocześnie posiadając znikome ilości niezalecanego w nadmiarze sodu. Warto zatem włączyć je do diety w profilaktyce i wspomożeniu terapii hipotensyjnej.
❤️Zapobieganie zaparciom
Błonnik pokarmowy znany jest z dobroczynnego oddziaływania na cały organizm. Wpływa przede wszystkim na obniżenie cholesterolu, normalizację stężenia glukozy we krwi i szybsze uczucie sytości, co przekłada się na łatwiejszą kontrolę masy ciała. Jego znaczną zaletą jest także wpływ na przewód pokarmowy. Zawarty w czereśniach błonnik ułatwia jego pracę, wspomaga mikrobiom jelitowyoraz zapobiega zaparciom, dlatego spożywanie tych owoców zalecane jest wszystkim osobom zmagających się z problemami z wypróżnianiem.
❤️Działanie przeciwnowotworowe
Czereśnie są źródłem substancji o udowodnionym działaniu przeciwnowotworowym. Należą do nich między innymi błonnik, antyoksydanty, luteina, witamina C oraz beta-karoten. Znaczną prozdrowotną rolę przypisuje się zawartych w tych owocach antocyjanom, które wspierają obronę organizmu i redukują stan zapalny.
❤️Zdrowie układu krążenia
Zawarte w czereśniach antyoksydanty zmniejszają ryzyko chorób układu sercowo – naczyniowego. Badanie na osobach w starszym wieku wykazało, że długofalowe wysokie spożycie antocyjanów wiąże się ze zmniejszeniem ryzyka wystąpienia choroby wieńcowej o 21% i zmniejszeniem ryzyka zgonu z powodu sercowo – naczyniowego o 14% w porównaniu do grupy spożywającej małą ilość tych związków.
Antocyjany zmniejszają także stan zapalny oraz białko będące jego markerem – CRP. Przeciwutleniacze oraz potas, którego źródłem są czereśnie, wpływają również na redukcję ciśnienia tętniczego krwi.
❤️Właściwości przeciwcukrzycowe
Dieta bogata w owoce będące źródłem błonnika pokarmowego, witamin, składników mineralnych i antyoksydantów zmniejsza ryzyko wystąpienia cukrzycy, insulinoopornościi otyłości. Zawarte w czereśniach antocyjany redukują stan zapalny w komórkach beta-trzustki, które produkują insulinę. Poprawiają także wrażliwość komórek na ten hormon, co wpływa na normalizację gospodarki węglowodanowej i stężenia glukozy we krwi, a więc zmniejsza możliwość wystąpienia cukrzycy typu 2.
Czereśnie cechują się także niskim indeksem glikemicznym, co czyni je doskonałą przekąską nawet dla diabetyków.
❤️Obniżenie stężenia kwasu moczowego
Dna moczanowa jest chorobą polegającą na odkładaniu się w stawach kryształów kwasu moczowego, co objawia się silnymi bólami, szczególnie w nocy. Do rozwoju tej choroby doprowadza przede wszystkim niezdrowa dieta, obfiująca w produkty mięsne i przetworzone.
Czereśnie to jedne z produktów szczególnie zalecanych w dietoterapiidny moczanowej. Badania dowodzą, że ich regularna konsumpcja u chorych znacznie zmniejsza stężenie kwasu moczowego, jednocześnie redukując ogólny stan zapalny i zmniejszając nasilenie bólu stawów.
❤️Wpływ na sen
Melatonina jest hormonem produkowanym w organizmie przez szyszynkę. Spełnia ona funkcje normalizujące cykl dobowy i wpływające na zdrowy sen. Ciekawostką jest fakt, że czereśnie również zawierają znaczne ilości tego składnika, czym wyróżniają się wśród owoców. Ich częste spożycie może zatem naturalnie wspomóc organizm w przypadku występujących zaburzeń snu.
⭐COLOSTRUM NATURE⭐ w saszetkach natychmiastowe wzmocnienie
Oferta dotyczy 1 szt. saszetki o wadze 3 g
Proszek do stworzenia zawiesiny o waniliowym smaku. Suplement dla dorosłych, którzy potrzebują natychmiastowego, jednorazowego wzmocnienia.
Składniki aktywne: 3000 mg czystej siary bydlęcej
- najwyższa dawka colostrum dostępna na rynku
- wsparcie podczas choroby lub rekonwalescencji
- poprawa odporności i flory bakteryjnej jelit
- natychmiastowe wzmocnienie organizmu
- poprawa wyglądu skóry, wzmocnienie włosów i paznokci pomoc w terapii trądziku, łuszczycy, AZS