Zakwas z buraków z czosnkiem worek 3l
Zakwas z buraków jest źródłem antyoksydantów, witamin i minerałów. Dodatek czosnku i soli kamiennej sprawia, że nasz zakwas jest bardzo aromatyczny.
Nasz sok nie jest pasteryzowany ani konserwowany. Nie rozlewamy tez z gotowych koncentratów tylko kisimy sami.
Buraki z czosnkiem i przyprawami poddajemy kiszeniu, a następnie po ocenie smaku całość tłoczymy na prasie z siłą 50 Ton. Dzięki temu nasz zakwas ma głęboki smak i konsystencję, dzięki całkowitemu odsączeniu.
Buraki uprawiamy na polu bez nawozów sztucznych, do nawożenia stosujemy obornik i kiszonkę z pokrzyw.
Składniki: burak okrągły z własnej uprawy, czosnek, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny, woda, sól kamienna.
Nalewanie: zakwas należy nalewać kranikiem w dół i wstrząsnąć opakowaniem przed rozpoczęciem nalewania.
Przechowywanie: tak, jak domowe przetwory, soki należy przechowywać w miejscu zacienionym i chłodnym – zakwas jest niepasteryzowany, dlatego należy zwrócić szczególną uwagę, aby był przechowywany w temperaturze poniżej 12 stopni. W przypadku niewłaściwego nalewania lub przechowywania w wyższych temperaturach zakwas może gazować i zrobić z worka balon, nie należy się tym niepokoić, należy wypuścić ciśnienie i dalej użytkować.
Po otwarciu: zakwas należy przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 30 dni.
Gwarancja świeżości: poprawne nalewanie gwarantuje, że do środka opakowania nie dostanie się powietrze, co zapewnia utrzymanie świeżości i gwarancję jakości.
PRODUCENT
Zakład Przetwórstwa Owocowo-warzywnego „SYROPISOK” jest działalnością rodzinną, opartą wyłącznie na polskim kapitale RHD.