Sok otrzymywany jest wczesną wiosną z pni drzew brzozy i zbierany jest w okresie od pojawienia się pierwszych pączków na drzewie do czasu rozwinięcia się liści. Charakteryzuje neutralnym, delikatnym smakiem. Sok z brzozy stanowi doskonałe uzupełnienie codziennej diety i może być spożywany przez osoby w każdym wieku, również dzieci, bez ograniczeń ilościowych. Warto go pić zwłaszcza w okresie jesienno-zimowym i w okresie przesilenia wiosennego.
Pasteryzowany: Sok podlega procesowi pasteryzacji celem przedłużenia przydatności do spożycia. Jest to bezpieczna metoda, która zapewnia zachowanie świeżości produktu.
Bez konserwantów: Sok nie zawiera konserwantów dlatego po otwarciu należy przechowywać butelkę w lodówce, nie dłużej niż 3 dni.
Składniki: sok z pnia brzozy (Betula pendula) (94,9%), cukier, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
Wartość odżywcza 100 ml produktu:
wartość energetyczna (energia) – 86 kJ/20 kcal, tłuszcz – 0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g, węglowodany – 5,1 g, w tym cukry – 4,9 g, białko – 0 g, sól – 0 g.
Przechowywanie: przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce, nie dłużej niż 3 dni.
Kraj pochodzenia: A – Finlandia, B – Białoruś, C – Ukraina, D – Słowacja, E – Polska
Uwaga! Może wytrącić się naturalny osad. Przed spożyciem wstrząsnąć.
UWAGA:
Nie należy przekraczać zalecanej do spożycia dziennej porcji.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Nie zaleca się spożywania produktu przez dzieci, kobiety w ciąży lub karmiące piersią.
Warunki przechowywania: przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w temperaturze pokojowej, nie przekraczającej 25ºC, w suchym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.