SKŁAD: 100% SOKU Z POKRZYWY
Pojemność: 500ml
Właściwości soku z pokrzywy
Pokrzywa ma ogromne właściwości prozdrowotne. Roślina ta jest bogata w witaminy (C, K, witaminy z grupy B, prowitamina A) i składniki mineralne (żelazo, krzem, wapń, mangan, potas, magnez, miedź, cynk). Zawiera także kwasy organiczne (pantotenowy i mrówkowy), garbniki, chlorofil, białko, flawonoidy i olejki eteryczne. Sok z pokrzywy wykazuje działanie:
- moczopędne – wpływa na wzrost wydalania z organizmu mocznika, co jest ważną właściwością dla osób cierpiących na kamicę nerkową oraz redukujących masę ciała
- oczyszczające – w początkowej fazie picia soku z pokrzywy, na skórze mogą pojawić się krostki, jednak nie należy się zrażać, ponieważ to właśnie skutek oczyszczania skóry; najlepiej stosować go przez okres około 3 tygodni
- antyhistaminowe – jest skuteczny w walce z alergią dzięki zawartości antyoksydantów, które pomagają hamować nasilające się objawy alergiczne wskutek wzmocnienia układu odpornościowego i zwalczania wolnych rodników
- przeciwbólowe – posiada właściwości immunologiczne, jest więc zalecany osobom cierpiącym na stany reumatyczne
- przeciwzapalne – pomaga w chorobach układu moczowego poprzez swoją moczopędność, która pobudza pracę nerek, w konsekwencji je oczyszczając
Regularne picie soku z pokrzywy zwiększa wydalanie z moczem chlorków, mocznika i innych szkodliwych produktów przemiany materii, oczyszczając tym samym krew z toksyn i wzmacniając naczynia krwionośne, nerki i wątrobę. Wskazane jest zwłaszcza osobom cierpiącym na anemię czy bóle reumatyczne, w czasie rekonwalescencji po operacjach, w okresach wzmożonej pracy organizmu, podczas ciąży lub menopauzy. Systematyczne spożywanie soku z pokrzywy zapewnia dobre samopoczucie oraz idealny wygląd skóry, włosów i paznokci.
Warunki przechowywania:
Zachowuje świeżość 6 miesięcy od daty tłoczenia. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Po otwarciu należy przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 24 h.
Data tłoczenia jest numerem partii i znajduję się na etykiecie.
Wytrącenie się osadu jest procesem naturalnym świadczy to o obecności cząstek miąższu owoców.
Sok NFC (Not From Concentrate/nie z koncentratu) jest w pełni naturalny, wyprodukowany poprzez bezpośrednie tłoczenie (wyciskanie) świeżych owoców lub warzyw. Produkowane przez nas soki nie zawierają żadnych dodatków ani nie są rozcieńczane wodą. Soki są w 100% naturalne, bez dodatku cukru i innych substancji słodzących, bez sztucznych barwników, aromatów i konserwantów. Owoce i warzywa przeznaczone do produkcji soków pozyskujemy wyłącznie od zaufanych dostawców, z wyselekcjonowanych upraw oraz własnych sadów.
100% owoców – 100% smaku – 100% zdrowia!
- Naturalnie mętny
- Bez dodatku cukru
- Tłoczony z całych owoców
- Bez konserwantów