Zachowuje świeży smak i aromat jabłek. Sok powstaje przez wytłoczenie (powolne i łagodne) jabłek w tradycyjnej prasie
Sok jabłkowy tłoczony
To pierwszy sok jaki powstał w Sokarni Podlaskiej. Zachowuje świeży smak i aromat jabłek. Sok powstaje przez wytłoczenie (powolne i łagodne) jabłek w tradycyjnej prasie. Sok jest nieklarowany, bez konserwantów, bez dodatku cukru, poddany jedynie pasteryzacji. Dzięki takiemu procesowi technologicznemu uzyskujemy bogaty bukiet smaków i wartości odżywcze.
- jabłka są bogatym źródłem witaminy C, potasu, żelaza, magnezu, miedzi, krzemu, cynku, beta-karotenu, kwercytyny i mnóstwo pektyn.
- hamują rozwój chorób krążenia oraz nowotworów, a także uszczelniają naczynia.
- zwiększają odporność na infekcje, powinny więc znaleźć się w diecie osób, które często się przeziębiają.
- bardzo skutecznie oczyszczają organizm z toksyn i cholesterolu. Korzystnie wpływają na stan paznokci, skóry i włosów.
- polecane są zwłaszcza osobom odchudzającym się, szybko dają poczucie sytości.
Skład: 100% sok jabłkowy.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
białko: 0 g
tłuszcze: 0,5 g
węglowodany: 11 g
Wartość energetyczna w 100g produktu:
184 kJ/44 kcal
Długość przydatności soku: 6 miesięcy