OLEOFARM IMBIR Z KURKUMĄ I CYTRYNĄ 490 ML
Cechy charakterystyczne produktu:
- w 100% bezpośrednio wyciskany, a nie odtwarzany z koncentratu, dlatego na opakowaniu z dumą widnieje oznakowanie NFC – Not From Concentrate/nie z soku zagęszczonego,
- sok nie jest dodatkowo słodzony co oznacza, że charakteryzuje się poziomem słodkości występującym naturalnie w owocach,
- sok nie zawiera konserwantów dlatego po otwarciu należy przechowywać butelkę w lodówce zgodnie z informacją znajdującą się na etykiecie,
- soki w szklanych opakowaniach są cenione za to, że długo zachowują świeżość, smak i aromat, a ciemny kolor szkła chroni zawartość przed dostępem światła, które może wpłynąć negatywnie na jej wartości.
Sok otrzymywany jest poprzez bezpośrednie tłoczenie kłączy imbiru lekarskiego (Zingiber officinale), kłączy kurkumy (Curcuma longa) oraz owoców cytryny zwyczajnej (Citrus limon). Posiada intensywny pomarańczowy kolor oraz charakterystyczny ostry smak. Imbir lekarski wspomaga prawidłową pracę układu odpornościowego oraz przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania układu pokarmowego. Kurkuma pomaga utrzymać zdrowie płuc oraz górnych dróg oddechowych, a także wykazuje właściwości antyoksydacyjne. Sok stanowi doskonałe uzupełnienie codziennej diety.
SKŁADNIKI
Opakowanie: 490 ml
- Wartość odżywcza w 100 ml produktu
- Wartość energetyczna (energia) – 95 kJ/22 kcal
- Tłuszcz – 0 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
- Węglowodany – 4,6 g
- w tym: cukry – 1,6 g
- Błonnik – 0 g
- Białko – 0,9 g
- Sól – 0 g
*RWS — Referencyjna wartość spożycia
Składniki: sok z kłączy imbiru lekarskiego 60%, sok z kłączy kurkumy 20%, sok z owoców cytryny zwyczajnej 20%.
ZASTOSOWANIE
Sok stanowi doskonałe uzupełnienie codziennej diety. Imbir lekarski wspomaga prawidłową pracę układu odpornościowego oraz przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania układu pokarmowego. Kurkuma pomaga utrzymać zdrowie płuc oraz górnych dróg oddechowych, a także wykazuje właściwości antyoksydacyjne.
ZALECANA DZIENNA PORCJA
Sok może nieznacznie różnić się barwą i smakiem w zależności od partii produktu. Może wytrącić się naturalny osad. Przed spożyciem wstrząsnąć.