Sok domowy z buraków kiszonych
poddany naturalnej fermentacji
Ekologiczny, naturalnie bezglutenowy, wegetariański, wegański, bez laktozy
Pojemność netto: 475 ml
Skład: sok z buraków kiszonych 100%
+ GRATIS Dżem domowy - przy zamówieniu co najmniej dziewięciu produktów z naszych aukcji.
Naszą pasją jest nie tylko uprawa owoców ale też i warzyw oraz robienie z nich przetworów. Sok jest wyłącznie sokiem z buraków kiszonych, bez syropu glukozowo - fruktozowego, bez konserwantów i sztucznych dodatków - jest w pełni naturalnym kiszonym produktem. Dlatego masz pewność, że jest on całkowicie bezpieczny.
więcej o nas znajdziesz na naszej stronie www.owocowo.com.pl
- Buraki, których używamy do przygotowania kiszonki, a następnie soku pochodzą wyłącznie z naszych plantacji prowadzonych wg zasad integrowanej produkcji oraz wg zasad zdrowej żywności.
Dlatego masz pewność, że nasz sok z kiszonych buraków jest dla Ciebie całkowicie bezpieczny
- Certyfikaty Integrowanej Produkcji
Dzięki temu certyfikatowi masz pewność, że warzywa i owoce używane do produkcji kupowanych przez Ciebie przetworów są bezpieczne i wysokiej jakości.
- Sok domowy z buraków kiszonych przygotowujemy domową metodą, według tradycyjnej receptury babuni.
Dzięki temu masz pewność, że nasze przetwory cieszą smakiem i aromatem z dawnych lat.
Kiszonki w tym domowy sok z buraków kiszonych mają niezwykle pozytywny wpływ na zdrowie:
- Kiszonki to naturalny probiotyk, zawierają około tysiąc szczepów bakterii dzięki czemu wpływają korzystnie na nasze jelita, poprawiają odporność i oczyszczają organizm
- Zawiera dużą ilość witaminy C, a po procesie fermentacji jest ona jeszcze łatwiej przyswajalna dzięki czemu wspomaga układ odpornościowy.
- Zawiera kwas mlekowy, dzięki czemu wspomaga układ trawienny i regulują perystaltykę jelit.
- Zawierają witaminę K która wpływa na krzepnięcie krwi oraz wspomaga przyswajalność wapnia.
- są niskokaloryczne, zawierają dużo błonnika dzięki czemu wspomagają procesy odchudzania, zmniejszają apetyt i poprawiają przemianę materii
Kiszony sok z buraków to prawdziwa bomba witaminowa, buraki utrwalone w procesie fermentacji oraz pochodzący z nich sok nie tracą cudownych właściwości warzyw, a wręcz je potęgują. Dlatego sok:
- Polecany jest szczególnie przy anemii i chorobach krwi dzięki dużej zawartości żelaza
- Dzięki zawartości azotanów poprawia krążenie krwi i wzmacni układ krwionośny
- Działa energetycznie i podnosi wydajność i wydolność organizmu
- Wspomaga pracę nerek i wątroby dzięki właściwościom odkwaszającym i oczyszczającym
- Zawiera betaninę, dzięki czemu wspomagaj terapie antynowotworowe, szczególnie w przypadku raka jelita grubego, raka żołądka i raka pęcherza
- Przyspiesza wydalanie kwasu moczowego dzięki czemu wspomaga terapie w przypadku kamicy nerkowej i reumatyzmu
- Buraki działają podobnie jak afrodyzjak poprawiając sprawność seksualną u mężczyzn
Od stanu jelit zależy w dużej mierze zdrowie naszego organizmu. Co ważne nie ilość samych bakterii, ale ilość ich szczepów wpływa na pozytywny stan jelit. Naturalnie znajduje się ich tam około 20 tysięcy. W polecanych często syntetycznych probiotykach jest od 5 do 14 szczepów bakterii, natomiast w kiszonkach to ponad 1 tysiąc szczepów.
Pomyśl tylko przez chwilę: które probiotyki pozwolą odbudować florę bakteryjną po przebytej antybiotykoterpaii czy ciężkich chorobach – syntetyczne z apteki, czy naturalne jak domowy sok z kiszonych buraków?
Więcej informacji na temat prozdrowotnych właściwości kiszonek znajdziesz na naszym blogu : www.owocowo.com.pl
Dla wszystkich którzy chcą wzmocnić organizm po przebytej antybiotykoterapii.
Dla sportowców na wzmocnienie i poprawę wydolności organizmu
Dla osób, które dbają o swój układ pokarmowy.
Dla każdego kto chce usprawnić swój układ odpornościowy.
Dla każdego kto ceni sobie zdrowie, smak i aromat.
A może na prezent dla bliskiej osoby?
GRATIS!!!
- Jeżeli kupisz co najmniej dziewięć produktów z naszych aukcji to otrzymasz za darmo Dżem domowy.
Sok z buraków kiszonych można spożywać bezpośrednio, lub jako dodatek do barszczu. Poleca się pić go regularnie codziennie w dwóch dawkach po pół szklanki przez około 2- 3 tygodnie, jako kuracja oczyszczająca i wzmacniająca organizm.
Podczas procesu kiszenia powstaje duża ilość dwutlenku węgla – podobnie jak przy produkcji wina musującego. Jest to naturalne zjawisko, które wskazuje na trwającą naturalną fermentację. Prosimy o uwagę i ostrożne otwieranie słoika, gdyż kiszonka może „strzelić”, a dwutlenek węgla się ulotnić. Prosimy się nie obawiać zarówno osad jak i dwutlenek węgla to zupełnie naturalne zjawisko, które wskazuje na poprawne procesy fermentacyjne.