Sojowe chrupki proteinowe 58% z kakao 1 kg
Nasze sojowe chrupki proteinowe o pysznym smaku kakao produkowane są w Niemczech (bez GMO) i zawierają 58 g białka na 100 gram produktu. Źródłem białka jest oczywiście z natury w nie bogata, dobrze znana nam soja. Ale w jaki sposób soja staje się chrupiąca? Chrupki są produkowane poprzez proces ekstruzji (przetłaczania). Służy on do kształtowania i strukturyzacji surowców bogatych w białko. W ten sposób powstają nasze małe proteinowe kuleczki. Najpierw z soi, ryżu i kakao tworzona jest masa, która zawiera również wodę. „Ciasto” jest ściskane w prasach śrubowych przez podgrzewanie, a następnie przepychane przez wąski zawór, co prowadzi do spadku ciśnienia. Masa nadyma się, jest suszona i przybiera kształt balonu. W końcu chrupki pokrywane są lekką warstwą cukru i kakao.
- Produkt bogaty w białko (58 g / 100 g)
- Oblane kakao
- Pyszny, chrupiący składnik musli, kaszek i i sałatek
- Wydajne opakowanie
- Produkt wegański
Wysoka zawartość białka roślinnego jest ważna dla wszystkich sportowców, ale także dla tych, którzy w swoim musli lubią chrupiące składniki. Nasze chrupki proteinowe to doskonały dostarczyciel białka. O dodatkową porcję białka i pyszny czekoladowy smak można wzbogacić także batony i inne smakołyki.
Składniki : Białko SOJOWE, kasza manna ryżowa, cukier, kakao 4% w proszku (niskotłuszczowe), mąka SOJOWA, sól, naturalny aromat.
Produkt może zawierać śladowe ilości GLUTENU, SOI, ORZECHÓW, MIGDAŁÓW, ORZECHÓW ZIEMNYCH, MLEKA (LAKTOZY), SEZAMU i DWUTLENKU SIARKI (SIARCZANÓW).