Dbamy o Twoją prywatność
Dzięki plikom cookies i technologiom pokrewnym (np. piksele, SDK) oraz przetwarzaniu Twoich danych osobowych (między innymi unikalne identyfikatory, dane przeglądarki), możemy zapewnić, że dopasujemy do Ciebie wyświetlane treści.Wyrażając zgodę na przechowywanie informacji na urządzeniu końcowym lub dostęp do nich i przetwarzanie danych (w tym w obszarze profilowania, analiz rynkowych i statystycznych) sprawiasz, że łatwiej będzie odnaleźć Ci w Allegro dokładnie to, czego szukasz i potrzebujesz. Administratorem Twoich danych osobowych będzie Allegro a w niektórych przypadkach nasi partnerzy (10 partnerów), w tym tzw. “Zaufani Partnerzy IAB Europe” (2 partnerów). Informacja o celach przetwarzania danych osobowych przez naszych partnerów znajduje się w ich politykach ochrony prywatności.
Przechowywanie informacji na urządzeniu lub dostęp do nich. Spersonalizowane reklamy i treści, pomiar reklam i treści, badanie odbiorców i ulepszanie usług
. Zapewnienie bezpieczeństwa, zapobieganie oszustwom i naprawianie błędów
. Dostarczanie i prezentowanie reklam i treści. Zapisanie decyzji dotyczących prywatności oraz informowanie o nich. Dopasowanie i łączenie danych z innych źródeł. Łączenie różnych urządzeń. Identyfikacja urządzeń na podstawie informacji przesyłanych automatycznie.
Twoje dane personalne przetwarzamy również w celu ułatwiania korzystania z naszych stronCele przetwarzania szczegółowo opisane są w ustawieniach dostępnych pod przyciskiem: “ZMIENIAM ZGODY” i w Polityce plików cookies.Zgodę wyrażasz dobrowolnie i jest ważna 12 miesięcy. Możesz ją w każdym momencie wycofać lub ponowić w zakładce Ustawienia plików cookies na stronie głównej. Wycofanie zgody nie wpływa na legalność uprzedniego przetwarzania.
- 3,98 zł
- Czempion Zdrowe Ziarno SORGO BIAŁE DARI 1kg
- 14,97 zł z dostawą
- 61,00 zł
- Dynasil ST 1L Impregnat do cegły
- 71,99 zł z dostawą
- 44,30 zł
- SILBRUK IMPREGNAT DO KOSTKI BEZBARWNY 1 L
- 55,29 zł z dostawą
SOJA ekstrudowana wysokobiałkowa śruta sojowa 1t (6838883488)
Opis
WITAMY NA NASZEJ AUKCJI
Wysokobiałkowa Soja Ekstrudowana
Jako mieszanka paszowa uzupełniająca nadaje się znakomicie na pokrycie zapotrzebowania w białko przy każdego rodzaju produkcji zwierzęcej.
Właściwości fizykochemiczne:
Wilgotność - max 8%
Zawartość białka* - ok 48 - 50%
Zawartość tłuszczu* - ok 1%
Błonnik* - ok 3,5%
Popiół* - ok 6,5%
* w przeliczeniu na suchą masę.
EKSTRUDOWANE SKŁADNIKI PASZ
Proces ekstruzji, polega na „przeciśnięciu” nasion zbóż, lub roślin strączkowych, przez specjalną prasę. Przy jej wylocie, znajduje się matryca, o
niewielkich otworach. W skutek działania ekstrudera, surowiec poddany zostaje działaniu wysokiego ciśnienia (>20 MPA) i temperatury (>100ºC). Na
skutek działania wymienionych czynników, wewnątrz ziaren, zachodzą wyraźne zmiany biochemiczne. Dochodzi do rozerwania wiązań, tworzących
II, III i IV rzędową strukturę białek, a także do żelatynizacji skrobi. W skutek tego, zarówno białka, węglowodany jak i tłuszcze, cechują się lepszą dostępnością dla zwierząt. Poddanie surowca procesowi ekstruzji, zwiększa także strawność włókna i ogranicza jego działanie antyodżywcze.
Zalet ekstruzji jest jednak znacznie więcej. Poddanie surowca działaniu wysokiej temperatury ogranicza działanie wielu związków antyżywieniowych,
takich jak inhibitory proteaz, lektyny, czy taniny. W skutek tego, możliwy jest wyższy udział niektórych surowców paszowych w składzie mieszanek.
Ekstruzja ogranicza również aktywność niektórych enzymów, przez co, pasze cechuje większa trwałość.
Równie ważną zaletą ekstruzji, jest zniszczenie większości mikroorganizmów (zarówno grzybów, jak i bakterii), obecnych w surowcach
paszowych. Nie tylko wydłuża to termin przydatności do skarmiania. Zapobiega również występowanie niektórych chorób (salmonelloza), oraz
ogranicza ryzyko skażenia surowca mykotoksynami. Nie można także zapomnieć, o korzystnym wpływie, jaki ekstruzja wywiera, na smakowitość
paszy. W trakcie żelatynizacji, skrobia rozkłada się na prostsze, słodsze związki, chętniej spożywane przez zwierzęta. Działanie wysokiej temperatury
usuwa również nieprzyjemny smak niektórych surowców (soja, bobik), niekorzystnie wpływający na pobieranie paszy przez zwierzęta.
Weterynaryjny numer identyfikacyjny nr: Pl1001031p
Cena dotyczy 1 tony produktu
UWAGA!
ZAPRASZAMY NA INNE NASZE AUKCJE
POLECANE PRZEZ LEKARZY WETERYNARII
Kontakt:
Nutri-Stemp
Tomasz Stempień
Stanisławów Drugi 8
97-420 Szczerców
NIP: PL7691975304
REGON:101419838
tel.: (44) 632 26 62
kom: 660 224 246
e-mail: nutri-stemp@wp.pl
www.nutri-stemp.com
www.ecosnails.com
Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.