Soja - białko roślinne 1 kg
Oprócz dużej ilości białka roślina ta jest źródłem węglowodanów i tłuszczów, w tym najzdrowszych nienasyconych kwasów tłuszczowych. Zawiera też witaminy z grupy B oraz pierwiastki mineralne: potas, żelazo, magnez, fosfor i wapń. Regularne jedzenie soi obniża poziom tzw. złego cholesterolu nawet o 20 proc. Dieta bogata w tę roślinę, zawierającą sporo substancji przeciwutleniających i fitoestrogenów, zmniejsza ryzyko zachorowania na miażdżycę, choroby serca i nowotwory. Te właściowości zachowuje też genetycznie modyfikowana soja. Naukowcy nie stwierdzili jak dotąd negatywnego wpływu jedzenia zmienionej genetycznie soi na zdrowie człowieka. Taka żywność bowiem należy do najdokładniej badanych produktów świata. Od ub.r. w Polsce istnieje obowiązek znakowania żywności z genetycznie zmodyfikowanych nasion i zbóż.
Cena dotyczy 1 kg
Towar rozsypywany w worka zbiorczego,
W przypadku braku podania informacji w wiadomości do sprzedającego o tym jak zapakowany ma być towar ( Np dla 5x1kg spakujemy paczkę 5 kg lub dla 20x 1kg spakujemy paczke 20 kg ) pakujemy w najbardziej korzystny dla nas sposób . Jednak jeśli chcą państwo aby produkt był w 5 workach po 1 kg lub 20 workach po 1 kg lub nawet w 4 workach po 5 kg prosimy o wiadomość do kupującego