Soczewica BIO Bio Idea 400g
- Biologiczna soczewica gotowa do spożycia.
- Idealnie nadaje się do sałatek oraz potraw z makaronu.
- Soczewica jadalna jest jedną z roślin o najdłuższej historii uprawy.
- Udomowiona została co najmniej 8 tys. lat p.n.e. na Bliskim Wschodzie, skąd rozprzestrzeniona została w Eurazji na obszarach o ciepłym klimacie.
- Soczewica w pełni spełnia wszystkie trzy wymagania, a świadczy o tym jej skład mikro- i makroelementów, kaloryczność i zawartość witamin
- Nasiona i potrawy z nich wykonane są bogate w błonnik.
- Wśród makroskładników, ze względu na które ta roślina strączkowa jest ceniona przez lekarzy, są fosfor i potas, magnez i siarka, sód, wapń.
- Nie mniej bogaty jest skład pierwiastków śladowych.
- W jego skład wchodzi bor i nikiel, tytan i kobalt, krzem, fluor, molibden, jod, miedź i selen, żelazo i cynk.
- Jakie są korzyści z soczewicy? Oprócz soli mineralnych i składników odżywczych nasiona zawierają witaminy A, PP, E, a także cały zestaw witamin z grupy B, w tym tiaminę, ryboflawinę, tokoferol.
- Włączając regularnie soczewicę do swojego menu, można bez wysiłku uzupełnić witaminy, cenne minerały, dodać energii organizmowi i poprawić stan zdrowia.
- Potrawy z soczewicy pozwalają człowiekowi na szybkie nasycenie i nie odczuwanie głodu przez długi czas.
- Błonnik, nawet przy ścisłej diecie, sprawia, że jelita pracują aktywnie, a także przyczynia się do utraty wagi.
- Przechowywać w chłodnym i suchym mejscu.
- Produkt bezglutenowy w składnikach.
- Idealny dla całej rodziny.
- Włoska jakość, prawdziwe produkty włoskie „Made in Italy”
- Spróbuj teraz!
Składniki: soczewica brązowa*, woda, sól morska. *certyfikowany składnik ekologiczny
Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna: 393 kj / 93 kcal, tłuszcz: 0,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g, węglowodany: 13,3 g w tym cukry: 0,2 g, błonnik: 4,4 g, białko: 6,9 g, sól: 0,6 g.