Soki tłoczone RUBI JUICE z Doliny Łobżonki - Gospodarstwo Sadownicze Mateusz Pluta
Owoce wykorzystywane do produkcji naszych soków pochodzą z sadów Doliny Łobżonki. Dolina Łobżonki jest jednym z najbardziej czystych regionów Polski i część jej terenów została objęta programem NATURA 2000.
Nasze soki w procesie produkcyjnym tłoczone są na zimno, w wyniku czego uzyskujemy sok o niepowtarzalnych walorach smakowych, następnie poddawane są łagodnej pasteryzacji, dzięki czemu zachowują świeżość i wszystkie odżywcze składniki
PROCES PRODUKCJI
Nasz sok produkujemy z całych owoców. Proces produkcji jest bardzo prosty: owoce są dostarczane do zakładu, płukane, rozdrabniane a następnie tłoczone na prasie na zimno. Następnie uzyskany sok poddajemy pasteryzacji – jest to proces podgrzewania do temperatury 80’C który ma celu zabicie bakterii, gorący sok rozlewany jest do worków z kranikiem. Dzięki pasteryzacji nasz sok ma bardzo długi termin przydatności – aż 12 miesięcy. Jedynym warunkiem jaki musimy spełnić jako konsumenci jest przechowywanie soku w zacienionym miejscu w temperaturze od 2 do 20’C.
NAJWAŻNIEJSZE WARTOŚCI PŁYNĄCE Z NASZYCH SOKÓW:
RUBI JUICE DLA DZIECI I SZKÓŁ W CAŁEJ POLSCE
Nasze soki zostały docenione przez wiele placówek szkolnych, zyskaliśmy zaufanie wielu dzieci i ich rodziców. Zaopatrujemy szkolne stołówki oraz programy wspomagające zdrowe żywienie u najmłodszych w całej Polsce. Nasze możliwości są duże a pragnienie dzielenia się z dziećmi naszymi sokami nieograniczone.
Nasze dostawy odbywają się praktycznie każdego dnia, zasięgiem obejmujemy cały kraj. Jeżeli zechcesz to już jutro możesz otrzymać najświeższą porcję zdrowia dla Twojej placówki.
ZNAMY SIĘ NA PRODUKCJI SOKÓW JAK MAŁO KTO...
Soki są naturalnie mętne, bez dodatku cukru, wody i konserwantów. Rygor technologiczny i nadzór akredytowanego laboratorium potwierdza ich trwałość oraz termin przechowywania, który w temperaturach 2° C - 20° C udało nam się wydłużyć do 12 miesięcy.
Swoją produkcję opieramy o Certyfikat IPO i Global gap.Posiadamy wszystkie potrzebne badania jak HACCP i atesty, które są wymagane w placówkach zbiorowego żywienia.
Właściwości soku jabłkowego:
- Świetne źródło błonnika – działa jak miotła na nasz przewód pokarmowy, daje uczucie sytości, zmniejsza również wchłanianie cukrów z pokarmów
- Jest źródłem pektyn które neutralizują substancje toksyczne w naszym organizmie
- Są źródłem witaminy C – wspiera naszą odporność
- Stanowi źródło potasu i żelaza
- Ma niski indeks glikemiczny – IG 35, nie powoduje wiec gwałtownego wzrostu poziomu cukru we krwi
- Jest lekkostrawny – może być podawany jako jeden z pierwszych pokarmów innych niż mleko dla niemowląt
- Ułatwia przyswajanie wapnia
- Źródło antyoksydantów chroniących organizm przez wolnymi rodnikami, które powodują nowotwory
Właściwości soku z pomarańczy:
- Posiada właściwości alkalizujące
- Działa moczopędnie
- Posiada właściwości przeciwutleniające
- Wpływa na poprawę krążenia krwi
- Źródło witaminy C – wzmacnia układ odpornościowy, ułatwia przyswajanie żelaza
- Źródło folianów
- Źródło potasu
- Źródło polifenoli o działaniu przeciwutleniającym zwalczające wolne rodniki
- Źródło herperydyny – uszczelnia naczynia krwionośne i poprawia ich elastyczność
- Źródło karotenoidów
- Skuteczny sposób na łagodzenie zgagi
- Zapobiega zaburzeniom trawienia
Opinie naszych sokach oraz całą ofertę możecie zobaczyć na: Facebook/SokiRubiJuice oraz Instagram/rubijuice_com .
D Z I Ę K U J E M Y Z A Z A U F A N I E I Z A P R A S Z A M Y D O Z A K U P Ó W