SOBA Makaron gryczany 300g - Rare Pearl Premium
Makaron SOBA to cienki, długi makaron o brązowym kolorze. Wykorzystywany jest w kuchni japońskiej oraz koreańskiej.
Najlepiej spożyć przed 09/2022 (+/- 3 miesiące w zależności od partii)
Produkowany z wymieszanej mąki pszennej i mąki gryczanej (rzadziej z samej gryki), po ugotowaniu staje się charakterystycznie kruchy i delikatny.
Posiada subtelny, orzechowy smak, który wspaniale komponuje się z lekkimi bulionami i sosami, owocami morza oraz świeżymi warzywami.
Makaron SOBA podaje się zarówno na ciepło, jak i na zimno, w letnich i zimowych odsłonach.
Soba to doskonała, lekkostrawna baza do stworzenia cudownych, oryginalnych dań.
Pomysły na wykorzystanie makaronu Soba w kuchni:
Zaru soba - makaron maczany w aromatycznym sosie mentsuyu jest doskonałą, orzeźwiającą przekąską na letnie dni
Yakisoba - smażony w słodko-wytrawnym sosie z warzywami i ulubionym białkiem staje się się pożywnym, sycącym posiłkiem
Bibim naengmyeon – koreańska sałatka makaronowa