Smażony Kurczak Z Ryżem 603 Kcal
Liofilizowany smażony kurczak z ryżem.
Wartość kaloryczna pojedynczej porcji: 603 kcal. Waga: 121 gramów.
Okres przydatności do spożycia: 7 lat.
Alergeny: pszenica, jajka, soja.
Smażony kurczak z ryżem Summit to Eat to pełnowartościowy obiad, który zaspokoi głód w każdej podróży. Liofilizowana żywność stanowi doskonałe rozwiązanie podczas wypraw z dala od schronisk i ludzkich siedzib, zwłaszcza w trakcie wypraw w ekstremalnych warunkach. Tego typu żywność jest niezastąpiona na szlaku: dodaje sił, zaspokaja głód, a przy tym waży niewiele i nie zajmuje w plecaku dużo miejsca. Liofilizowane dania – sprawdzone w ekstremalnych warunkach – przydadzą się też na tradycyjnych wakacjach w razie kłopotów z prowiantem.
Smażony kurczak z ryżem to danie wykonane z soczystych kawałków kurczaka, kukurydzy, papryki, fasolki szparagowej i cebuli z jajkiem, z dodatkiem ryżu i bajecznie bogatego sosu teriyaki.
Dostępne są dwa warianty: porcja pojedyncza (121 g) i duża (202 g).
Dania Summit to Eat są skondensowane, smaczne i dostosowane do różnych diet (np. wegetariańskiej). Firma oferuje duży wybór posiłków – każdy turysta znajdzie coś dla siebie. Ich zaletą jest również to, że łatwo i szybko się je przygotowuje. Aby powstał pełnowartościowy posiłek, potrzebna jest tylko gorąca woda i bogaty w odżywcze składniki liofilizat (w skrócie: liof).
Instrukcja przygotowania:
1. Otwórz opakowanie, rozdzierając je w oznaczonym miejscu.
2. Usuń i wyrzuć pochłaniacz tlenu (mała biała torebeczka).
3. Ostrożnie nalej odpowiednią ilość wrzątku do opakowania (do właściwej linii).
4. Dokładnie wymieszaj i zamknij strunowym zamknięciem.
5. Odczekaj 8 minut.
6. Wymieszaj ponownie, jeśli trzeba przypraw do smaku.
7. Podawaj z opakowania.
8. Ciesz się pełnowartościowym obiadem.
Skład: ryż długoziarnisty (30%), gotowany kurczak (11%), cebula (11%), czerwona papryka (7%), zielona fasolka szparagowa (7%), kukurydza (7%), olej rzepakowy, kawałki omleta (4%), czosnek, sos Teryaki (sos sojowy (woda, sól, niemodyfikowana soja, prażona pszenica, cukier), cukier, ocet spirytusowy, imbir, sól, czosnek, skrobia modyfikowana), sól, biały pieprz.
- Porcja pojedyncza 121 g,
- Kaloryczność 603 kcal,
- Tłuszcz 30 g,
- W tym nasycone 3.3 g,
- Węglowodany 54 g,
- W tym cukry 7.2 g,
- Błonnik 7.5 g,
- Białko 25 g,
- Sól 2.4 g,
Summit to Eat to marka z Wielkiej Brytanii, której specjalizuje się w produkcji liofilizowanej żywności. Powstała w 1964 roku i obecnie jest światowym liderem w tym segmencie. Liofilizaty produkowane są wyłącznie w Anglii i Danii. Summit to Eat liofilizuje gotowe dania, zamiast przygotowywać je z osobno zamrożonych produktów. Ten sposób produkcji zapewnia posiłkom wyśmienity smak, co wyróżnia ofertę firmy na rynku. Długi okres przydatności do spożycia (do 7 lat) wynika z zastosowania unikalnej technologii usuwania tlenu z zapakowanej już paczki, dzięki czemu firma wyeliminowała większość chemicznych konserwantów.
Dania liofilizowane Summit to Eat cechuje wysoka kaloryczność, dzięki czemu zapewniają energię niezbędną do wzmożonego i długo trwałego wysiłku fizycznego. Dostępny jest szeroki wybór dań: mięsne, rybne, drobiowe, wegetariańskie, wegańskie, bezglutenowe. Summit ot Eat oferuje smaczne dania nie tylko na śniadanie lub obiad, ale także na deser.