Witam!
Oferta szczególnie powinna zainteresować topowych restauratorów (ale nie tylko) stawiających na jakość i tradycyjny ekologiczny produkt spoza działkowych lub chińskich "upraw". Około 80-90% zawartości kapeluszy względem trzonów.
Ogłoszenie dotyczy smardzy stożkowatych 2x20g. O mniejsze/większe porcje zapytaj. W ofercie ok. 1000g. prawdziwych dzikich smardzy stożkowatych, a nie ich krewniaków lub innego badziewia zbieranego z kory na ogródkach.
O smardzówkę czeską i smardza półwolnego (mitrówkę półwolną) zapytaj.
SMARDZE STOŻKOWATE (Morchella Conica) świeżo zebrane w kwietniu tego roku, ręcznie wyselekcjonowane, przebrane, oczyszczone i ususzone.
Grzyby przed suszeniem cięte wzdłuż lub w gwiazdki co usprawnia proces suszenia i chroni nas przed niespodziankami (smardze wewnątrz są puste co czyni je idealnym miejscem zamieszkiwania ślimaków, szczypawic, mrówek i innych insektów których nie chcielibyśmy "smakować").
Na specjalne zamówienie jest dostępna porcja smardzy w rozmiarze "Jumbo" do faszerowania.
Smardze - wyśmienite w smaku grzyby, o bogatym aromacie, wykwintnością jak i ceną ustępujące tylko truflom.
Suszone mogą być wykorzystane np. do przygotowania sosów lub jako dodatek do wszelakich potraw z mięs, ryb, warzyw czy makaronów. Wyjątkowo duże okazy w wykwintnych restauracjach klasy Michelin*** podaje się faszerowane jako osobne danie.
U nas w kraju dostępne tylko w sklepach z ekskluzywną żywnością, cena za 50g w sklepie to około 300zł,.Polecam, tym bardziej, że w smaku rewelacja, ciekawe przepisy do znalezienia w internecie, mogę podesłać linki.