tłuszcz z borsuka w tabletkach 60 sztuk w opakowaniu
Podczas zażywania kapsułek smalcu borsuka zwiększa się przemiana białkowa, odporność organizmu, reguluje się układ krwiotwórczy.
Smalec ten wykazuje się działaniem bakteriobójczym i wspomaga leczenie takich ciężkich chorób jak: gruźlica płuc, chroniczny bronchit, astmę, początki silikozy, wrzód żołądka i dwunastnicy, normalizuje poziom hemoglobiny i układ pokarmowy.
Dawkowanie: 3 kapsułki 2-3 razy dziennie przed posiłkiem. Kuracja 30 dni.
Kuracje powtarzać 2-3 razy w roku.
Producent: Ekobit, Ukraina (etykieta po polsku)
Skład: Tłuszcz z borsuka 100%
Produkt nie jest lekiem
===========================================================================================================
TŁUSZCZ BORSUKA - Grypa, Astma, Oskrzela, Płuca, Odporność -250g
Sadło z borsuka skutecznie pomaga w leczeniu gryp i przeziębień, astmy, choroby oskrzeli i płuc. Zwiększa odporność organizmu.
Od ponad 200 lat borsuczy tłuszcz (sadło, smalec) jest stosowany jako naturalny środek, wspomagający leczenie wielu schorzeń i dolegliwości.
Wykazuje się właściwościami bakteriobójczymi, przeciwzapalnymi, stymulującymi układ odpornościowy, wzmacniający siły witalne.
Badania wykazały, że w tłuszczu borsuka znajduje się wyjątkowo bogaty zestaw kwasów tłuszczowych niezbędnych ludzkiego organizmowi - Omega- 3 i Omega-5, a także zawiera witaminy A, B2, B5, B6, PP oraz niezbędne dla organizmu mikroelementy.
Tłuszcz borsuka tradycyjnie zalecany jest w przypadku grużlicy płuc, chronicznego zapalenia oskrzeli (bronchitu), astmy, wrzodów żołądka i dwunastnicy, niskiego poziomu hemoglobiny, chorób układ pokarmowego.
Tłuszcz borsuka ma wpływ ochronny na wątrobę w okresie antybiotykoterapii bądź stosowania innych leków, a także chemioterapii.
Olej z kiełków pszenicy jest źródłem witamin E i silnym przeciwutleniaczem (antyoksydantem), zawiera tokoferol mający korzystny wpływ na serce obniża ryzyko zawału, obniza poziom cholesterolu.
Tłuszcz z borsuka jest szczególnie zalecany w przypadku:
grużlicy płuc;
chronicznego zapalenia oskrzeli (bronchitu);
nieżytu oskrzeli (w tym u palaczy);
wycieńczenia organizmu;
astmy;
niskiego poziomu hemoglobiny;
obniżenia libido (potencji);
zwyrodnienia stawów i kręgosłupa.
SADłO Z BORSUKA zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe. Z tych kwasów powstają substancje, które rozszerzają naczynia krwionośne (tzw. prostaglandyny). Rozszerzając naczynia krwionośne prostaglandyny powodują zwiększenie przepływu krwi w miejscach, gdzie taką maść (względnie czyste sadło). Skutkiem zwiększenia przepływu krwi jest: lepsze zaopatrzenie tkanek w składniki odżywcze i inne. To powoduje przyspieszenie gojenia się rany oraz usprawnia przebieg procesów immunologicznych. Ponadto skutkiem poprawy przepływu krwi (tj perfuzji) działanie miejscowo rozgrzewające. Nienasycone kwasy tłuszczowe są bardzo wartościowym składnikiem pożywienia i przypisywane jest im duże znaczenie w zakresie profilaktyki chorób zakrzepowo zatorowych (zawał itp). Sadło z borsuka to cenny, leczniczy produkt. Stosuje się go zarówno w ludowej jak i oficjalnej medycynie od ponad 200 lat jako bardzo efektywny, naturalny leczniczo-profilaktyczny produkt. Przy wewnętrznym przyjmowaniu preparat wchłania się w 100% .Wzbogaca krew w witaminy A, B2, B5, B6, B12, PP, K, E oraz karoten, kwas foliowy i niezbędne dla organizmu mikroelementy i kwasy organiczne. Przy wewnętrznym przyjmowaniu sadła wzmacnia się przemiana materii, zwiększa się odporność organizmu, reguluje krążenie krwi. Sadło borsucze normalizuje pracę żołądka i jelit. Poprawia stan emocjonalny. Leczy procesy ropienia, zamyka ogniska ropne, oczyszcza rany i zmusza organizm do wyzdrowienia. STOSOWANIE : Sadło można przyjmować na trzy różne sposoby: 1. Rano 30 - 40 minut przed śniadaniem (łyżka stołowa) 2. W ciągu dnia na 30 -40 minut przed obiadem (łyżka stołowa) i na noc (łyżka stołowa) 3. Na noc 2 - 3 godziny po kolacji ( łyżka stołowa) Kuracja trwa dwa tygodnie. Zaleca się zalać sadło borsuka wywarem owoców z dzikiej róży lub kwiatów dziurawca. Można również sadło zmieszać z miodem: Lekko podgrzane sadło mieszamy z miodem w proporcji 70 ml. miodu na 200 ml. Sadła. Sadło borsuka poleca się także jako kuracje wzmacniająca odporność: Przez okres 2 tygodni codziennie rano pół godziny przed jedzeniem podawać: pół szklanki mleka z jedną łyżeczka miodu i jedną łyżeczką sadła borsuczego. Wskazane jest również smarowanie sadłem klatki piersiowej, pleców i wcieranie w stopy. Schorzenia zwyrodnieniowe stawów i kręgosłupa. Sadło borsucze to znakomity środek na zwyrodnienia stawów : Biodrowego, kolanowego i łokciowego a także drobnych stawów stopy i dłoni. To szybka ulga i duża pomoc w walce z bólami kręgosłupa. Systematyczne stosowanie do masażu pozwala w znacznym stopniu zregenerować kręgosłup. Sposób użycia : Co wieczór ciepłą miksturą nacierać bolące miejsca. Dlaczego ciepłą? Lepiej wchłania się w ciało. Ciepłą miksturę przed użyciem wstrząsnąć a następnie niewielką ilością natrzeć chory staw i okolice po czym dokładnie masować. Masaż chorego stawu powinien trwać co najmniej 10 minut. Konieczna jest cierpliwość, zwykle ulga następuje po około miesiącu kuracji, ale wskazane jest jeszcze smarowanie i masaż przez miesiąc. W podobny sposób masujemy kręgosłup. Polecam tę metodę szczególnie do użytku dla osób starszych, którym stawy odmawiają posłuszeństwa. Sadło borsucze zregeneruje sztywne biodra i kolana.
Sadło jest suplementem diety, nie jest lekarstwem.
Termin ważności: 01.2019.
- UWAGA! Wysyłki realizujemy 1 raz w tygodniu