Sól naturalna Kłodawa półgruboziarnista, 1kg
Sól kamienna z Kłodawy zawiera (w śladowych ilościach) szereg naturalnych mikroelementów niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Składniki:
NaCl (chlorek sodu) - 97,0 % min.
Masa netto:
1000 g
Właściwości i przeznaczenie:
- Sól kamienna z Kłodawy pochodzi z ekologicznie czystego okresu cechsztyńskiego. Powstała ok. 250 mln lat temu z odparowania wód morskich.
- Zalecana do przetworów, posiada właściwości konserwujące.
- Sól kłodawska zapewni potrawom niepowtarzalny smak.
- Przeprowadzone z laboratoriach zewnętrznych badania Kłodawskiej Soli Kaminnej (kopalna, naturalna) potwierdzają obecność w niej w śladowych ilościach makro i mikroelementów takich jak: potas, magnez, żelazo, selen, wapń, mangan i inne.
- Roztwór z soli pomaga: dezynfekować gardło, łagodzi ból i stan zapalny gardła, a także zwalcza bakterie.
Stosowanie:
Zalecana do przetworów, posiada właściwości konserwujące.
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Producent:
Smakosz