SMAK&ZDROWIE Nasiona RABARBAR odmiana LIDER
Lider to wczesna odmiana o dużej plenności. Częścią jadalną są czerwone ogonki liściowe o delikatnym miąższu. Są one bogate w witaminę C oraz składniki mineralne (magnez, potas, fosfor). Ogonki liściowe wykorzystuje się do przyrządzania deserów, kompotu, ciast, na przetwory i do konserwowania.
- głębokość siewu: 1-2 cm,
- rozstawa: 100 x 100 cm,
- stanowisko: słoneczne i półcień,
- temperatura: 18 – 20˚ C
Uprawa
Rabarbar to roślina wieloletnia, zimująca w gruncie. Nasiona wysiewamy IV na rozsadniku. Rozsadę wysadzamy na miejsca stałe VIII-IX lub w drugim roku wiosną. Wysadzamy ją do otworów w ziemi wyłożonych niewielką ilością kompostu, tak by pąk rośliny znajdował się do 3cm pod powierzchnią ziemi. Pierwsze zbiory w drugim-trzecim roku wegetacji, w okresie V-VII. Rabarbar jest odporny na mróz. Może rosnąć na każdej dość żyznej i wilgotnej glebie o pH 5.6-7.0, na stanowisku słonecznym lub w półcieniu. Uprawa na stanowisku nasłonecznionym daje lepszy i wcześniejszy plon. Po zakończeniu wegetacji roślinę nawozimy fosforem i potasem, a wiosną azotem. Należy usuwać pojawiające się latem pędy kwiatowe. Zalecane kopczykowanie na zimę.
Kolory przedmiotów na zdjęciach mogą nieznacznie różnić się od tych w rzeczywistości, w zależności od indywidualnych ustawień monitora.
Satysfakcja Klienta jest dla nas najważniejsza.
W razie pytań lub wątpliwości służymy pomocą i z chęcią udzielimy odpowiedzi.
Zależy nam, aby każdy Klient został obsłużony według swoich potrzeb.
Zapraszamy do zapoznania się z całą naszą ofertą.