Niewiele osób zdaje sobie sprawę jak wiele czynników wpływa na ostateczną jakość tytoniu. Cały proces zaczyna się już na polu uprawowym i w dużej mierze jest uzależniony nie tylko od czynników zewnętrznych takich jak pogoda oraz uwarunkowania glebowe ale także od zabiegów, jakie w odpowiednim czasie wykona plantator.
Następnym etapem jest zbiór, a po nim odpowiednie suszenie i przechowywanie. Mamy wtedy praktycznie ostateczny produkt. Jak jednak sprawić, aby poprawić jego właściwości oraz walory smakowe.
Tym właśnie zespół CK Club zajmuje się od lat, testujemy i badamy różne próbki, tak, aby w maksymalnym stopniu udoskonalić produkt finalny. Dzięki obecności od wielu lat na rynku branżowym, uczestnictwie w targach branży tytoniowej w Polsce i w Europie (EuroTab, InterTabac), wymianie doświadczeń i stałemu podnoszeniu kompetencji naszym pracowników, możemy dzisiaj zaproponować Państwu nasze najwyższej jakości produkty, a także świadczyć usługi doradcze.
Smak do tytoniu
To uniwersalny środek zdecydowanie poprawiający jakość produktu bez konieczności stosowania obróbki termicznej. Posiada właściwości uszlachetniające i przeciwgrzybiczne. Dodatkowo nadaje produktowi właściwy i pożądany przez Państwa aromat.
Smak należy rozprowadzić na surowiec za pomocą rozpylacza. Wydajność w dużej mierze zależy od jakości surowca, zwykle przyjmuje się 1 litr / 50 - 100 kg surowca.