słowackie haluszki
WAGA : 250 GRAMÓW
Pierogi z miękkiego ciasta ziemniaczanego inspirowane słowacką tradycją.
Przygotowanie
Opakowanie zawiera: 400 g mieszanki do przygotowania gnocchi. Dodaj do tego: 450 ml zimnej wody
- Zawartość torebki wsypać do miski i dodać 300 ml zimnej wody. Zagniatamy ciasto, które rozwałkowujemy przez sitko na gnocchi we wrzącej, osolonej wodzie.
- Knedle wymieszać, krótko zagotować i odcedzić.
- Ugotowane gnocchi wlać do duszonej kapusty i posypać podsmażonym boczkiem. Gorące gnocchi można także posypać mieszanką tartych serów.
Oryginalne gnocchi w prostym przepisie autorstwa Dr. Oetkera. Wystarczy dodać wodę i gotowe!
Knedle z miękkiego ciasta ziemniaczanego, inspirowane słowacką tradycją, najlepiej smakują z brynzą i smażonym boczkiem. Spróbujcie też gnocchi z twarogiem, kwaśną śmietaną lub kapustą kiszoną i zapiekaną kiełbaską.
Z 1 opakowania można przygotować 3 porcje gnocchi po 180 g.
- Składniki
MĄKA PSZENNA, 16% suszonych ziemniaków, sól kuchenna. Może zawierać śladowe ilości (MLEKA, MĄKI ŁUBINOWEJ).