DOJRZEWAJĄCA SŁONINA IBERYJSKA ZE ŚWIŃ RASY CERDO IBERICO
MASA NETTO OKOŁO 350 GRAM.
Świnia iberyjska jest unikalną autochtoniczną rasą która zamieszkuje tylko południowo-zachodnią część Półwyspu Iberyjskiego gdzie znajdują się górskie tereny, niemal dzikie, pokryte trawami i rozproszonymi gajami dębowymi. Dieta Iberyjskich świń zawiera głównie żołędzie uzupełniane trawami, dzikimi jagodami oraz roślinami strączkowymi.
Specyficzne, bardzo odżywcze jedzenie oraz wolny wybieg powodują że spalają zbędną masę, mięso ma inną budowę, strukturę i smak. Liczy się bowiem odpowiednia ilość marmurkowego tłuszczyku między mięsem, kształt mięśni i jędrność ich włókien.
Wszystkie okoliczności sprawiają, że słonina iberyjska ma swój niepowtarzalny i jedyny w swoim rodzaju smak i konsystencje sprawiający, że kubki smakowe są przenoszone na wyższy poziom degustacji .
SKŁAD:
- słonina wieprzowa 97 %
WARTOŚĆ ODŻYWCZA (100 g / ml)
- wartość energetyczna: 3260 kJ / 793 Kcal
- Tłuszcz: 87 g
- Nasycone kwasy tłuszczowe: 436 g
- Węglowodany: 1,2 g
- Cukier: 0,5 g
- Białka: 1 g
- Sól: 2,9 g