Kiełki słonecznika doskonale nadają się do sporządzenia surówek, sałatek, jako smaczny dodatek do kanapek. Chętnie spożywane ze względu na zawartość cennych witamin (A, C, D, PP) składników odżywczych, enzymów, soli mineralnych (magnez, cynk, żelazo, sole wapnia). Pozytywnie wpływają na przemianę materii, szczególnie tłuszczów i węglowodanów.
Produkt naturalny pochodzący z upraw ekologicznych. Nasiona wyhodowane bez użycia środków chemicznych i nawozów sztucznych zgodnie z normami UE.
Wszystkie opakowania nasion na kiełki firmy TORAF pakowane są hermetycznie, co wydłuża przydatność nasion do siewu.
PRZYGOTOWANIE KIEŁKÓW:
Produkcja kiełków w domu jest bardzo prosta do wykonania przy użyciu kiełkownicy Bio-Natura. Kiełkownica umożliwia jednoczesną uprawę 3 rodzajów kiełków.
Zdjęcie ma charakter poglądowy. Zakupiony przedmiot może mieć różnice - w zależności od partii, aktualnie będącej na stanie może to być np. Inny wzór opakowania.