SŁODKA KUCHNIA ROŚLINNA. ZDROWE DESERY, CIASTA I SŁODYCZE BEZ NABIAŁU.
KULAWIK IDA, BŁASZCZYK-WÓJCICKA KINGA
- Wydawca: GALAKTYKA
- Rok wydania: 2017
- Oprawa: TWARDA
- Ilość stron: 168
- ISBN: 978-83-7579-643-8
Łasuchy i Słodyczoholicy! Jeśli na widok „blondie z cieciorki” źrenice same się wam rozszerzają, a „daktylowa nutella” trafia w wasz gust i pobudza kubki smakowe, to mamy dla was idealną książkę ? Słodką kuchnię roślinną Idy Kulawik, autorki popularnego bloga Zapomnijcie o całych dniach spędzonych w kuchni i godzinach oczekiwań na kulinarną przyjemność. Słodka kuchnia roślinna zawiera niezwykle proste, tanie i szybkie w wykonaniu przepisy na słodkości bez nabiału, na bazie pełnowartościowych naturalnych produktów: orzechów, suszonych owoców, roślin strączkowych, mąk pełnoziarnistych i bezglutenowych. W książce znajdziecie przepisy między innymi na: • wypieki, • ciasta na zimno, • lody, • trufle i praliny, • batoniki bez glutenu, białej mąki czy rafinowanego cukru. To potrawy dla wegan, alergików, dzieci, dla dbających o zdrowie i szukających ciekawostek kulinarnych oraz dla wszystkich, którzy chcą cieszyć się deserami bez wyrzeczeń i wyrzutów sumienia. Przekonacie się, że słodkości mogą być bogate w błonnik, zdrowe tłuszcze, białko, witaminy, minerały i przeciwutleniacze. Niezależnie od tego, czy jesteś wegetarianinem, czy tylko kulinarnie eksperymentujesz, będziesz oczarowany Słodką kuchnią roślinną. Wszystko smakuje wybornie, wygląda apetycznie, rozpieszcza zmysły i służy zdrowiu. Zdaje się, że właśnie odkrywasz przyjemność idealną!
zamówienie złożone do godziny 12:00 zostanie zrealizowane do 2 dni roboczych, natomiast po godzinie 12:00 realizacja odbywa się w przeciągu 3 dni roboczych