Słód Wędzony Torfem Viking Malt śrutowany
Słody wędzone produkowane są z dwurzędowego jęczmienia jarego odmiany null lox. Smaki tych słodów są podobne do słodu pilzneńskiego z dość silnym posmakiem dymnym w zależności od rodzaju drewna użytego do wędzenia. Możemy wykorzystać drewno jabłoni, buka, czereśni, czereśni i gruszy, dostarczane z ekologicznych, czystych terenów. Ze względu na stosunkowo niskie temperatury przetwarzania zachowane są aktywności enzymatyczne i inne dobre właściwości warzenia.
W warzeniu Słody Wędzone można uznać je jako słód pilzneński o szczególnym aromacie, gdyż smak i profil smakowy wędzonego słodu nie jest zbyt przytłaczający.
Barwa aktualnej partii: do 10 EBC
Kraj pochodzenia: Polska
Słód śrutuje śrutownikiem walcowym bezpośrednio przed wysyłką.
Jeżeli słód ma pozostać w formie całego ziarna (nieśrutowany) napisz to w komentarzu do zakupu (wiadomości do sprzedającego).