Słód Heidelberg 5kg Bestmalz - Śrutowany
- Kraj pochodzenia - Niemcy
- Rodzaj - Podstawowe
- Słodownia - Bestmalz
- % Zasypu - 100%
- Barwa słodu - 3 EBC
Słód Heidelberg produkowany jest ze specjalnej, dwurzędowej odmiany jęczmienia, która ma tendencję do tworzenia jaśniejszego koloru podczas procesu słodowania. Heidelberg nadaje się do szczególnie jasnego piwa. Słód ma nieco niższą zawartość białka niż klasyczny słód pilzneński, ale ma wysoką ekstraktywność i bardzo wysoką aktywność enzymatyczną. Słód Heidelberg jest zgodny z wytycznymi czystości niemieckiego Reinheitsgebot.
CECHY PRODUKTU:
Użycie do 100% zasypu
Barwa EBC: 2,9
Zastosowanie surowca: słód podstawowy, wszystkie rodzaje piw.
Słód: Śrutowany
SKŁAD PRODUKTU:
100% słód heidelberg
Informacja o alergenach:
Słód jęczmienny zawiera gluten.
PRODUCENT:
Bestmaltz, Niemcy
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA I WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu;
Słód przed użyciem powinien być rozdrobniony (ześrutowany).
ZAWARTOŚĆ NETTO:
5kg