SŁÓD ENZYMATYCZNY WHISKY / 1KG
SŁÓD ŚRUTOWANY
Słód enzymatyczny jest produkowany z 2 lub 6 rzędowego jęczmienia jarego. Słód o bardzo wysokiej sile diastatycznej. Polecany przy dużej ilości dodatków niesłodowanych oraz do produkcji wysokiej jakości whisky zbożowej i czystego alkoholu.
Słód o bardzo wysokiej sile diastatycznej. Polecany przy dużej ilości dodatków niesłodowanych oraz jako pomoc w przypadku przegrzaniu zacieru. Popularny wśród producentów mocniejszych alkoholi.
ZASTOSOWANIE
Słód Enzymatyczny może być używany w destylarniach do produkcji whisky.
Dedykowany jest do produkcji czystego alkoholu, jako dodatek do kukurydzy przy produkcji Bourbonów lub jako dodatek do słodów nisko-enzymatycznych.
W browarnictwie może być stosowany do każdego rodzaju piw.
SPECYFIKACJA
- Wilgotność(%) 7
- Ekstrakt (%) 76
- Barwa brzeczki (*EBC) 10
PRZECHOWYWANIE
Słód powinien być przechowywany w chłodnym (< 20 °C), suchym (< 40 RH %) i bezwonnym miejscu.
Należy dbać, by produkt nie stykał się z gorącymi powierzchniami oraz unikać wdychania pyłu ze słodu.
Kod produktu: 3319