Śliwki wędzone, węgierki, z polskiego sadu.
Wędzone tradycyjną metodą, z pestką, dzięki czemu lepiej się przechowują.
Bez konserwantów i innych sztucznych dodatków.
Owoce należy przechowywać w lodówce.
Termin przydatności do spożycia 2 miesiące.
Zdrowe i dorodne śliwki suszone są w grubych warstwach, dzięki czemu w czasie suszenia wydziela się sok, a suski stają się lekkie, słodkie i niepowtarzalne.
Do wyrobu wykorzystuje się wyłącznie owoce z pestkami śliwki węgierki. W celu zagwarantowania jak najwyższej jakości końcowego produktu, owoce przeznaczone do suszenia muszą być zebrane w odpowiednim czasie. Zebrane owoce poddaje się wstępnej ręcznej segregacji. Wyselekcjonowane owoce układa się na specjalnym ruszcie wykonanym z drewnianych lasek. Do opalenia suszarni wykorzystuje się wyłącznie twarde i suche drewno pochodzące z drzew liściastych.
Pakowane w wygodne opakowanie typu DOYPACK