- OPAKOWANIE: 1000 G, TŁUSZCZ: 0 G,
- PRZEPYSZNY SMAK ŚLIWKI
- ZAWARTOŚĆ OWOCÓW TO 68%!
- SŁODZONE ERYTRYTOLEM
- DOSKONAŁY DODATEK DO WSZELAKICH DAŃ I DESERÓW
- DO BEZPOŚREDNIEGO SPOŻYCIA JAK I DO ZAPIEKANIA
PLUM IN JELLY,czyli całe owoce śliwki zanurzone w żelu tzw. Frużelina. Produkt otrzymany z najwyższej jakości świeżych i starannie wyselekcjonowanych owoców.
Plum In Jellymożesz wykorzystywać na wiele różnych sposobów. Jako dodatek do gofrów i naleśników, lodów, bitej śmietany, mas cukierniczych, pierogów, makaronu oraz ryżu.
Frużelina śliwkowama głęboki, wyrazisty smak, w którym kwaskowatość łączy się ze słodyczą dojrzałych, soczystych owoców. Przetwory ze śliwek chyba każdy uwielbiał już jako dziecko. Najlepiej smakują swojskie, domowe przygotowywane przez babcię czy mamę. Idealnie gęste, ale jednocześnie na tyle aksamitne, że można bez problemu rozsmarować je na kromce chrupiącego chlebka. Wyśmienicie będzie się komponować za naszym ALLNUTRITION PROTEINEO BREAD. Taki właśnie jest Plum In Jelly.
Owoce śliwki regulują trawienie, poprawiają apetyt i chronią przed wolnymi rodnikami. Śliwki mają niski indeks glikemiczny, przez co są owocami dla cukrzyków. Dzięki dużej zawartości pektyn (błonnika) zapobiegają zaparciom, a tym samym zmniejszają ryzyko pojawienia się nowotworów jelita grubego. Zawierają witaminę C, A i E, potas, żelazo, magnez, wapń, fosfor, antyoksydanty. Mają sporo witamin z grupy B, dzięki czemu wpływają łagodząco na nasz układ nerwowy. Śliwki wykazują także działanie przeciwnowotworowe i przeciwmiażdżycowe.
Składniki aktywne:
- Opakowanie 1000 g
- SKŁADNIKI Plum In Jelly
- Zawartość w 100 g:
- Wartość energetyczna w 92 kcal
- Tłuszcz <0,5 g
- - w tym nasycone <0,1 g
- Węglowodany 34 g
- - w tym cukry 21 g
- Błonnik <0,5 g
- Białko 1,9 g
- Sól 0,12 g
Zalecane porcjowanie:
Zawiera naturalnie występujące cukry. Nie należny stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek składnik produktu. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Ciemnienie produktu w czasie przechowywania jest zjawiskiem naturalnym. Może zawierać zboża zawierające gluten, soje, mleko, orzechy, seler i produkty pochodne. Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze od 2°C do 25 °C. Po otwarciu przechowywać w lodówce w temperaturze od 2°C do 10 °C. Zużyć w ciągu 7 dni.
Składniki:przecier śliwkowy (68%), substancja słodząca: erytrytol, woda, sok cytrynowy (z zagęszczonego soku), substancja konserwująca: sorbinian potasu, aromat.