ŚLIWKI TKEMALI MARYNOWANE
KISZONE ŚLIWKI MIRABELKI
NATURALNE ZIELONE ŚLIWKI
TKEMALI Z ESTRAGONEM
KWAŚNE ŚLIWKI MIRABELKI
BEZ KONSERWANTÓW, BARWNIKÓW I ŚRODKÓW ULEPSZAJĄCYCH.
Wykonane ze świeżych gruzińskich zielonych śliwek
Doskonale nadaje się jako przekąska tak i do dania czakapuli.
Duszone młode mięso z obowiązkowym dodatkiem tkemali, estragonu i warzyw. Zasadniczo to danie je się wiosną, ponieważ właśnie wiosną dojrzewają młode jagody tkemali i śliwki, które mają kwaśny smak, dzięki czemu czakapuli ma również kwaskowatość.
Składniki: zielona śliwka Tkemali, woda, estragon, sól.
Waga: 650 g
Wartość odżywcza na 100 g produktu:
- białko– 0 g
- tłuszcz– 0 g
- tłuszcze nasycone– 0 g
- węglowodany– 7 g
- cukier - 0 g
- sól– 4.25 g
Wartość energetyczna: 30 Kcal / 125.52 kJ.
Czosnek to turbowarzywo.
Działa niczym naturalny antybiotyk, a wystarczy zjadać dziennie tylko dwa ząbki, by zadbać o swój układ odpornościowy. Czosnek najlepiej spożywać w postaci surowej ‒ dzięki temu zachowamy wszystkie cenne składniki.
Jest bogaty w witaminy (C, B1, B2, B3) i sole mineralne (selen, żelazo, chrom, miedź). Czosnek ma właściwości bakteriobójcze, przeciwzapalne, przeciwgrzybiczne, pomoże przy przeziębieniu, katarze czy bólu gardła.
Przy okazji świetnie wpływa na serce, obniża ciśnienie krwi i zły cholesterol, ułatwia zasypianie. Charakterystyczny zapach i moc zawdzięczamy allinie, która po zmiażdżeniu zamienia się w allicynę.
Pamiętaj, aby po zmiażdżeniu ząbka czosnku poczekać 10 minut, w tym czasie wytworzy się allicyna.
W naszych ofertach z pewnością znajdziesz coś dla siebie!
W naszej ofercie znajdziecie Państwo wszystko, czego szukacie. Oferujemy atrakcyjne produkty i tylko zdrową żywność.
- Herbata owocowa Misie Żelki: czarnego bzu i rabarbaru, miętowy, brzoskwiniowo-cytrynowy, malinowa z waniliną, cynamowo-pomarańczowa, imbirowo-cytrynowy
- Kawa ziarnista 100% Arabika o smaku: whisky i wiśnia, pomarańcza w karmelu, czekolada z rumem
- Suszone owoce bez cukru i niesiarkowane!!! całe owoce i polówki (figi, kaki/persymona, morele, melon, brzoskwinie, arbuz, czerwona śliwka, czereśnia, gruszki, pomidory, mango, ananas)
- Suszone owoce w czekoladzie (figi, morela)
- Sok NFC 14 rodzajów: z granatu, z borówki, z jeżyn, ze śliwki, z wiśni, mieszanki: z granatu i jeżyn, z granatu i buraka, z granatu-buraka-maliny, z granatu-buraka-śliwki, z granatu i wiśni, z granatu i jagody, z granatu-jagody-truskawka, z granatu-jagody-śliwka, z granatu i derenia
- Czurczhela bez cukru z włoskimi orzechami
- Liofilizowane owoce bez pestycydów (truskawka, melon, brzoskwinia, wiśnia, mandarynka, malina, borówka, czereśnia, porzeczka, agrest, burak, feijoa, winogrona)
- Ketchupy naturalny, sosy gruzińskie i ormiański bez konserwantów: Adzika, Satsebeli, Tkemali, Narsharab
- Herbata gruzińska bez pestycydów: czarna, zielona, owocowa, z cytryną, z liściami borówki, z miętą, z tymiankiem/macierzanka, z dzikiej róży, BIO.
- Dżemy/Konfitury: z orzecha włoskiego, z jeżyn, z malin, z wiśni, z truskawek, z czereśni, z figi, z dyni, z pigwy, z granatów, z moreli.
- Przetwory warzywny: liście winogrona, Imam, Pasta z bakłażanu, Okra, Buten, Jonjoli
- Przyprawy: Sól swańska, Adjika (adzika) sucha
- Kompoty z jeżyn, z brzoskwiń, z derenia, z pigwy