OPIS
Suszone śliwki są niezwykle bogate w błonnik, witaminę K, A i E, która jest naturalnym przeciwutleniaczem. Dodatkowo w śliwkach suszonych znajdziemy witaminę B i polifenole (o działaniu antyoksydacyjnym). Pektyny oraz błonnik wchodzące w skład suszonych śliwek regulują pracę układu pokarmowego.Suszone owoce śliwy są nieco bardziej kaloryczne niż te, zerwane prosto z drzewa.
Po otwarciu przechowywać w lodówce.
SKŁAD / WARTOŚCI ODŻYWCZE
Składniki: Śliwki suszone, substancje konserwujące: sorbinian potasu.
Suszone śliwki mogą być spożywane surowe lub przetworzone. Stanowią składnik wielu potraw w kuchniach całego świata, w tym kuchni polskiej.
INFORMACJE DODATKOWE
Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.
Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające: gluten, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne.
Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.