Opis produktu:
Ślimaki w sosie własnym. Ślimak oczyszczony pozbawiony wątrobo-trzustki poddany obróbce termicznej i jest gotowy do spożycia po otwarciu puszki. Cały proces od reprodukcji, przez wylęg, aż po pełen dojrzałości wzrost ślimaka jest pod stałym nadzorem i kontrolą. Specjalnie przygotowana pasza nie zawiera antybiotyków, sterydów, ulepszaczy. Mięso ślimaka można śmiało uznać za najzdrowsze z dostępnych na rynku, które jest wysoko białkowe, nisko tłuszczowe, o znikomym śladzie węglowym.
Składniki:
Ślimak Helix Aspersa Maxima 50%, Olej roślinny, mieszanka warzywna: pomidory suszone krojone, cukier, suszone warzywa: cebula, marchew, pietruszka, pietruszka; sól, ziele angielskie, papryka ostra mielona, czosnek suszony, imbir w proszku
Zastosowanie:
Produkt do bezpośredniego spożycia lub po obróbce cieplnej, po otwarciu wyjąć z opakowania.
Produkt przeznaczony dla wszystkich grup konsumentów, z wyjątkiem osób z alergią na którykolwiek ze składników produktu.
Wartości odżywcze produktu w 100 g produktu:
- Wartość energetyczna: 1588 kJ/ 348 kcal
- Tłuszcze: 37 g
- Kwasy tłuszczowe nasycone: 2,6 g
- Węglowodany: 4,1 g
- Cukry: 2,0 g
- Białko: 8,8 g
- Sól: 1,5 g
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal)
Sposób przechowywania:
Przechowywać w temp. + 4 do + 25 przy wilgotności względnej do 80%.
Rodzaj opakowania:
Konserwa sterylizowana.
Pakowana w puszki stalowe 83x38; spód bez litografii, wieczko złote EO, w kartonowej obwolucie lub litografii
Informacje o alergenach
Produkt może zawierać gorczycę, seler. Pomimo dołożenia wszelakich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie śladowych ilości tych surowców.
Terminy przydatności:
Wszystkie produkty posiadają długie terminy przydatności do spożycia i pochodzą z regularnych dostaw.
Kraj pochodzenia:
Polska