SLENDIER NOODLE STYLE 400 G GOTOWY MAKARON
Makaron w stylu Noodle jest wstępnie ugotowany, dzięki czemu jest szybki i łatwy w przygotowaniu. Jest zrobiony z warzyw korzeniowych o nazwie „konjac”. Konjac jest spożywany w krajach azjatyckich od wieków i jest tam bardzo popularny jako element diety niskokalorycznej. Konjac jest niskokaloryczny, bogaty w błonnik roślinny, beztłuszczowy, bezcukrowy i wegański.
Składniki:
Mąka Konjac (5%), Woda.
Informacje żywieniowe na 100g
- Energia w kJ 40 kJ
- Energia w kcal 10 kcal
- Tłuszcz 0 g
- Tłuszcze nasycone 0 g
- Węglowodany 0 g
- Cukier 0 g
- Błonnik 5,0 g
- Białko jaja 0 g
- Sól 0 g
Sposób przygotowania: Zaleca się przygotować w zaledwie 3 prostych i szybkich krokach: Otwórz uszczelkę i spuść płyn. Dobrze spłucz pod bieżącą wodą. Dodaj do sosu, zup lub sałatek i ciesz się.
Uwaga: W ramach naturalnej metody konserwacji wstępnie ugotowany makaron konjac jest umieszczany w solance mineralnej i pakowany. W rezultacie makaron po otwarciu lekko pachnie rybą. Ten zapach jest całkowicie normalny i nie stanowi wady jakości. Dokładne płukanie pod bieżącą wodą usunie ten zapach i NIE będzie odbijał się na przygotowywanym naczyniu.
Warunki przechowywania: Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 3 dni. Nie zamrażać.