Śledź z Miodem i Rodzynkami
Sałatka Śledziowa
Tacka 1 kg netto
Śledź króluje na naszych stołach od dawna. Nasze spotkania w gronie znajomych, imprezy rodzinne pokazują odsłonę śledzia w różnych wariantach. Jest lubiany jako przystawka na imprezach. Chętnie spożywany jest, także jako codzienny posiłek.
Śledź to ryba tłusta, jednak jej zaletą jest mała kaloryczność, 100 g śledzia dostarcza tylko 160 kcal.
Na naszych pozostałych aukcjach zakupią państwo śledzie w przeróżnych wariantach bezpośrednio od producenta.
Składniki:
- krojone filety śledzia atlantyckiego (filety śledziowe 40 %, zalewa: woda; sól; regulatory kwasowości: kwas octowy, ocet spirytusowy; substancja słodząca: sacharyny)
- cebula świeża
- sos pomidorowy łagodny (koncentrat pomidorowy, cukier, woda, ocet spirytusowy, skrobia modyfikowana kukurydziana, sól, sok z czerwonych buraków, przyprawy, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, substancja konserwująca: benzoesan sodu, naturalny aromat)
- sos pomidorowy pikantny ( koncentrat pomidorowy, syrop glukozowo-fruktozowy, woda, ocet spirytusowy, skrobia modyfikowana kukurydziana, sól, przyprawy, sos z czerwonej papryki chili [ocet spirytusowy, czerwona papryka chili, sól], zioła, kwas: kwas cytrynowy, substancja słodząca: sacharyny, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, substancja konserwująca: benzoesan sodu)
- rodzynki (rodzynki 3 %, olej słonecznikowy, substancja konserwująca: dwutlenek siarki)
- naturalny miód wielokwiatowy 3 %
- olej rzepakowy
- sól
- pieprz czarny mielony
* Zawiera substancje słodzące i cukier.
Wartość odżywcza:
- Wartość energetyczna: 624 kj / 149 kcal
- Tłuszcz: 6,9 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g
- Węglowodany: 13 g w tym cukry: 10g
- Białko: 8,7 g
- Sól: 2,6 g
Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze od 0 do +4 stopni Celsjusza. Po otwarciu przechowywać w temperaturze od 0 do +4 stopni i spożyć w ciągu 72 godzin.
Producent: Good Food Catering Łukasz Hejman
Wyprodukowano w: Polsce
Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 2 tygodnie