Śledź w oleju z żurawiną
Sałatka Śledziowa
Tacka 400 g netto
Śledź króluje na naszych stołach od dawna. Nasze spotkania w gronie znajomych, imprezy rodzinne pokazują odsłonę śledzia w różnych wariantach.
Ta zdrowa ryba bogata w kwas omega-3, witamina A, witamina D, witamina E, witaminy z grupy B, żelazo, jod, cynk ma prozdrowotne właściwości na nasz organizm.
Spożywanie śledzia wpływa na układ odpornościowy, ma właściwości przeciwmiażdżycowe oraz wspomaga wzrok i wzmacnia kości.
Śledź to ryba tłusta, jednak jej zaletą jest mała kaloryczność, 100 g śledzia dostarcza tylko 160 kcal.
Jedzenie tej ryby wpływa na nasz nastrój, działa antydepresyjnie oraz wspomaga pracę mózgu i nasza koncentracje.
Na naszych pozostałych aukcjach zakupią państwo śledzie w przeróżnych wariantach bezpośrednio od producenta.
Składniki:
- Krojone filety śledzia atlantyckiego 50,0% (filety śledziowe solone bez skóry 99,5 %, zalewa: woda, sól spożywcza, regulatory kwasowości: cytrynian sodu, kwas cytrynowy, ocet spirytusowy, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, substancje konserwujące: benzoesan sodu, sorbinian potasu)
- olej słonecznikowy 21,3 %,
- cebula świeża,
- żurawina suszona cięta 12,0% (żurawina suszona 60,0 %, cukier, olej słonecznikowy),
- brzoskwinia kostka (brzoskwinie, woda, cukier, regulator kwasowości: kwas cytrynowy),
- ocet winny biały (ocet winny; przeciwutleniacz: dwutlenek siarki, zawiera siarczyny),
- pieprz czarny mielony,
- natka pietruszki suszonej.
- Zawiera substancje słodzące i cukier.
Wartość odżywcza:
- Wartość energetyczna: 1652 kj / 399 kcal
- Tłuszcz: 34,6g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,2g
- Węglowodany: 13,3g w tym cukry: 10,2g
- Białko: 8,5g
- Sól: 6,2g
Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze od 0 do +4 stopni Celsjusza. Po otwarciu przechowywać w temperaturze od 0 do +4 stopni i spożyć w ciągu 72 godzin.
Producent: Good Food Catering Łukasz Hejman
Wyprodukowano w: Polsce
Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 2 tygodnie