Śledź po skandynawsku z porem i imbirem marynowanym
Sałatka Śledziowa
Tacka 200 g netto
Śledź króluje na naszych stołach od dawna. Nasze spotkania w gronie znajomych, imprezy rodzinne pokazują odsłonę śledzia w różnych wariantach. Jest lubiany jako przystawka na imprezach. Chętnie spożywany jest, także jako codzienny posiłek.
Śledź to ryba tłusta, jednak jej zaletą jest mała kaloryczność, 100 g śledzia dostarcza tylko 160 kcal.
Na naszych pozostałych aukcjach zakupią państwo śledzie w przeróżnych wariantach bezpośrednio od producenta.
Składniki:
- Krojone filety śledzia atlantyckiego 50,0% (filety śledziowe solone bez skóry 99,5%, zalewa: olej rzepakowy, sól spożywcza, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, regulatory kwasowości: cytrynian sodu, octan sodu; substancje konserwujące: sorbinian potasu, benzoesan sodu, glukoza, ekstrakty przypraw, przyprawy),
- olej słonecznikowy,
- cebula świeża,
- imbir marynowany różowy 5,0% (imbir 99,5%, zalewa: woda, sól, regulatory kwasowości: kwas cytrynowy, kwas octowy; substancja konserwująca: sorbinian potasu; wzmacniacz smaku: glutaminian sodu; substancje słodzące: aspartam, sukraloza, sacharyna; barwniki: antocyjany),
- por świeży 5,0%,
- ocet winny biały (ocet winny; przeciwutleniacz: dwutlenek siarki, siarczyny),
- pieprz czarny mielony,
- natka pietruszki suszonej.
- Zawiera substancje słodzące.
- Zawiera źródło fenyloalaniny.
Wartość odżywcza
- Wartość energetyczna: 1685 kj / 408 kcal
- Tłuszcz: 40,8g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,0g
- Węglowodany: 1,8g w tym cukry: 0,5g
- Białko: 8,5g
- Sól: 6,54g
Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze od 0 do +4 stopni Celsjusza. Po otwarciu przechowywać w temperaturze od 0 do +4 stopni i spożyć w ciągu 72 godzin.
Producent: Good Food Catering Łukasz Hejman
Wyprodukowano w: Polsce
Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 2 tygodnie