Śledź marynowany z selerem i orzechami
Sałatka Śledziowa
Tacka 400 g netto
Śledź króluje na naszych stołach od dawna. Nasze spotkania w gronie znajomych, imprezy rodzinne pokazują odsłonę śledzia w różnych wariantach. Jest lubiany jako przystawka na imprezach. Chętnie spożywany jest, także jako codzienny posiłek.
Śledź to ryba tłusta, jednak jej zaletą jest mała kaloryczność, 100 g śledzia dostarcza tylko 160 kcal.
Na naszych pozostałych aukcjach zakupią państwo śledzie w przeróżnych wariantach bezpośrednio od producenta.
Składniki:
- Krojone filety śledzia atlantyckiego 35 % (filety śledziowe marynowane bez skóry 99,5 %, zalewa: woda, sól, regulator kwasowości: kawas octowy; ocet spirytusowy, substancja słodząca: sacharyny),
- majonez (oleje roślinne [olej rzepakowy, olej sojowy w zmiennych proporcjach], woda, ocet spirytusowy, cukier, żółtko jaja, sól, skorobia pszenna, białko mleka, skrobia modyfikowana kukurydziana, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, przyprawy [zawiera gorczycę],substancja konserwująca: sorbinian potasu, ekstrakt drożdżowy, aromat),
- cebula świeża,
- seler paski 10 % (seler 99,5 %, zalewa: woda, ocet spirytusowy, cukier, sól zawiera: dwutlenek siarki i siarczyny oraz gorczycę),
- jogurt naturalny (mleko pasteryzowane, śmietanka pasteryzowana, odtłuszczone mleko w proszku, bakterie jogurtowe),
- ananas kawałki (ananas, woda, cukier, regulator kwasowości: kwas cytrynowy),
- cukier,
- orzechy włoskie 3 %,
- rodzynki (rodzynki, olej słonecznikowy, substancja konserwująca: dwutlenek siarki),
- regulatory kwasowości (mleczan potasu, octany sodu).
- Zawiera substancje słodzące i cukier.
Wartość odżywcza:
- Wartość energetyczna: 888 kj / 214 kcal
- Tłuszcz: 15,8g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,8g
- Węglowodany: 9,7g w tym cukry: 8,1g
- Białko: 8,0g
- Sól: 1,18g
Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze od 0 do +4 stopni Celsjusza. Po otwarciu przechowywać w temperaturze od 0 do +4 stopni i spożyć w ciągu 72 godzin.
Producent: Good Food Catering Łukasz Hejman
Wyprodukowano w: Polsce
Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 3 tygodnie