Śledź korzenny z czerwoną cebulą
Sałatka Śledziowa
Tacka 1 kg netto
Śledź króluje na naszych stołach od dawna. Nasze spotkania w gronie znajomych, imprezy rodzinne pokazują odsłonę śledzia w różnych wariantach. Jest lubiany jako przystawka na imprezach. Chętnie spożywany jest, także jako codzienny posiłek.
Śledź to ryba tłusta, jednak jej zaletą jest mała kaloryczność, 100 g śledzia dostarcza tylko 160 kcal.
Na naszych pozostałych aukcjach zakupią państwo śledzie w przeróżnych wariantach bezpośrednio od producenta.
Składniki:
- Krojone filety śledzia atlantyckiego 75,0% (filety śledziowe solone bez skóry 99,5 %, zalewa [woda, sól, regulatory kwasowości: kwas octowy, cytryniany sodu, octany sodu, kwas cytrynowy; cukier, maltodekstryna, glukoza, przyprawy, przyprawy korzenne: cynamon, gałka muszkatołowa, goździki; seler suszony, buraczki w proszku, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy; przeciwutleniacz: askorbinian sodu; stabilizator: kwas jabłkowy; substancja konserwująca: benzoesan sodu]
- olej rzepakowy,
- przyprawy; gorczyca, ziele angielskie, pietruszka nać suszona; zawiera: jaja, soję, mleko, gluten [z pszenicy i owsa]);
- olej słonecznikowy,
- cebula czerwona 13,5 %,
- pieprz czarny mielony,
- natka pietruszki suszonej,
- ocet winny biały (ocet winny; przeciwutleniacz: dwutlenek siarki. Zawiera siarczyny).
- Zawiera substancje słodzące i cukier.
Wartość odżywcza:
- Wartość energetyczna: 936 kj / 224 kcal
- Tłuszcz: 20,6g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,5g
- Węglowodany: 2,1g w tym cukry: 0,7g
- Białko: 7,7g
- Sól: 3,6g
Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze od 0 do +4 stopni Celsjusza. Po otwarciu przechowywać w temperaturze od 0 do +4 stopni i spożyć w ciągu 72 godzin.
Producent: Good Food Catering Łukasz Hejman
Wyprodukowano w: Polsce
Termin przydatności do spożycia: nie krótszy niż 2 tygodnie