ŚLEDŹ ATLANTYCKI FILETY A LA MATJAS W OLEJU MSC 256 g - BETTER FISH
SKŁADNIKI
98 % filety
śledziowe a la Matjas (filety śledziowe,
sól,ocet spirytusowy, dekstroza, regulatory kwasowości: kwas
cytrynowy, kwas jabłkowy; przeciwutleniacz: kwas askorbinowy), olej
rzepakowy
OPIS
Pakowano w atmsferze
ochronnej. Solone filety śledziowe w oleju rzepakowym.
Śledz atlantycki
(Clupea harengus) złowione w morzu za pomocą włoków (1) lub sieci
okrążających i podrywek (2) w obszarze FAO 27 (Północno-Wschodni Ocean
Atlantycki), podobszar połowu: Morze Północne (A), Morze Norweskie (B), Wody
Islandii i Wyspy Owcze (C). Podobszar połowu oraz kategoria narzędzia
połowowego wskazane w numerze partii po literze "L"
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Warość energetyczna:678 kJ/163 kcal
Tłuszcz:13 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:2,8
g
Węglowodany: 0,5 g
w tym cukry: 0,5 g
Białko:12
g
Sól:5,73 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od 2 do 7 stopni
Celsjusza. Po otwarciu opakowania przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 24
godzin.