Parametry urządzenia
- Wymiary: 570x570x1100 mm
- Moc: 1.5 kW
- Zasilanie: 230V
- Materiał wykonania: stal nierdzewna
- Wydajność: 3 - 4 kurczaki na minutę
- Przeznaczenie: kurczaki, kaczki, małe gęsi
- Ilość "palców": 130
- Średnica wewnętrzna: 500 mm
- Średnica wewnętrzna kołnierza: 380 mm
- Duża higiena pracy
- Przyłącze wody na górze maszyny
- "Palce" z tworzywa doskonale wyłapują pióra
- Stabilna, solidna konstrukcja
Skubarka do drobiu
Niewątpliwym problemem na stałe powiązanym z hodowlą kurczaków czy innego rodzaju drobiu jest konieczność pozbywania się pierza. Proces skubania potrafi zajmować bardzo dużo czasu i przysporzyć niemałych trudności, ponadto, osoby wrażliwe mogą mieć z tym problem.
W naszej ofercie znajdą Państwo wiele urządzeń gastronomicznych odpowiednich do najrozmaitszych rodzajów lokali. Staramy się trafić do jak najszerszego grona odbiorców i wprowadzamy do oferty cookPRO urządzenia, których próżno szukać u konkurencji. Także w tej sytuacji, wychodzimy naprzeciw oczekiwaniom i potrzebom rynku, a w naszej ofercie na stale znajduje się skubarka do drobiu.
Wygoda i higiena pracy
Skubarka do drobiu znajdzie zastosowanie w przemysłowym skubaniu drobiu z racji swojej wysokiej wydajności i łatwości w użyciu. W ciągu jednej godziny możliwe jest odpiórzenie nawet do 270 kg kurczaków. Bęben maszyny porusza się z wysoką prędkością aż 1400 obrotów na minutę. Ta wartość jest optymalna dla powierzchni pracy maszyny.
Średnia ilość przygotowywanych kurczaków to około 3 - 4 sztuki na minutę. Należy zaznaczyć, że efektywność skubania sięga aż 98% powierzchni drobiu. Oskubane pióra zrzucane są wyprofilowanym wylotem. Sam proces jest bardzo prosty - wymagane jest podłączenie wody, a maszyna robi resztę. Żeby jeszcze bardziej usprawnić skubanie, lub jeśli mamy do czynienia z bardzo twardym opierzeniem, warto również zaopatrzyć się w oparzalnik do drobiu, czyli doskonałe narzędzie dodatkowo zwiększające efektywność pracy z odpiórzaczem. Posiadamy w sprzedaży dwie wielkości oparzalników - 70 litrów oraz 120 litrów.
Nie tylko kurczaki
Choć kury i kurczaki są najczęstszym drobiem, z którym przyjdzie pracować większości naszych maszyn, urządzenie przystosowane jest również do skubania drobiu o podobnej wielkości. Wewnątrz maszyny znajdują się "palce" z tworzywa, które doskonale wyłapują pióra z takiego drobiu, jak kaczki czy niewielkie gęsi. Przy tym warto zauważyć, że mięso przepiórek jest zbyt delikatne i ich skubanie w tym urządzeniu będzie skutkować stratami i niezadowalającym efektem.
Przeznaczenie skubarki to obieranie kur i kurczaków, kaczek, małych gęsi.