Skruszacz mięsa - proste, a genialne... Kuchnie, restauracje i hotele mają wciąż ten sam problem - skruszanie mięsa. Tradycyjna obróbka mięsa za pomocą tłuczka to zadanie żmudne, męczące, wyczerpujące, głośne i niezbyt czyste. Aby rozwiązać ten problem, niemiecka firma Shnitzelmaster zaprojektowała ów skruszasz - model Profi. Dwa walce zgniatające napędzane są ręczną korbą. Kształt walców i ich plastikowe pokrycie gwarantuje najlepszy przerób mięsa. Dzięki urządzeniu, sok zostaje w mięsie i porównując do tradycyjnej metody, jakość skruszonego mięsa jest o wiele lepsza.
Zalety urządzenia:
- zawsze czyste i ciche miejsce pracy,
- steaker jest łatwy w obsłudze nie wymagającej szkolenia,
- przerabia każdy rodzaj mięsa bez kości do 12 mm grubości (z dodatkowym walcem do kotletów i polędwicy wołowej do 30mm)
- zwiększa efektywna powierzchnię skruszonego mięsa,
- nie niszczy struktury włókna i komórek mięsa,
- o połowę krótszy czas obróbki,
- skruszone mięso nie traci na jakości, brak też utraty wagi,
- bardziej soczyste mięso w stosunku do tradycyjnej metody,
- łatwy do demontażu oraz możliwość mycia w zmywarce.
Wymiary:
- Szerokość: 220 mm,
- Długość wraz z korbą: 460 mm,
- Wysokość: 290 mm,
- Szerokość walca: 243 mm,
- Średnica walca: 98 mm,
- Waga: 15,7 kg.
Filmik promujący produkt na Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=UsjoGLSztic
Standardowy czas realizacji zamówienia wynosi 1-2 dni robocze, jednakże w przypadku chwilowego braku urządzenia w naszych magazynach termin realizacji zamówienia może wydłużyć się do 10 dni roboczych.
Produkty sprzedawane na naszych aukcjach są produktami nowymi i na wszystkie udzielamy gwarancji.
ZAPRASZAMY DO NASZEGO SKLEPU INTERNETOWEGO ORAZ NA NASZE POZOSTAŁE AUKCJE
WEINDICH S.J. z siedzibą w Chorzowie, działająca na rynku od 1991 roku, zaliczana jest do grona najbardziej znanych i zaufanych firm w branży mięsnej i gastronomicznej. Jesteśmy pięciokrotnym laureatem programu "Solidna Firma". W naszej ofercie znajdziecie Państwo ponad 15 tysięcy produktów. Kompleksowo zaopatrujemy w urządzenia gastronomiczne, maszyny dla przemysłu mięsnego i przetwórstwa owocowo-warzywnego, wyposażenie dla restauracji i sklepów. W ofercie mamy wszelkiego rodzaju maszyny i urządzenia, lady chłodnicze, noże, sztućce, zastawy, drobny sprzęt, porcelanę, opakowania, przyprawy i marynaty, chemię profesjonalną oraz odzież i obuwie ochronne. Prowadzimy także montaż i serwis urządzeń i całych linii technologicznych.