⭐⭐⭐⭐⭐
Skrobia kukurydziana 25kg Maizena z kukurydzy
Skrobia kukurydziana 25kg
✅ Opis produktu
Skrobia kukurydziana jest wyrobem otrzymywanym z ziaren kukurydzy, a dokładniej uzyskuje się ją z bielma jądra. Skrobia kukurydziana zwana także Maizeną, to produkt ważny dla osób, które chcą lub muszą wykluczyć gluten ze swojej diety, ponieważ naturalnie maizena nie zawiera glutenu.
✅ Składniki
Skrobia kukurydziana
✅ Masa netto
25 kg
✅ Stosowanie
Skrobia kukurydziana znalazła zastosowanie głównie w kuchni jako zagęszczacz do zup, gulaszów czy sosów. Skrobię należy najpierw dodać do zimnej wody, wymieszać, a następnie wlać do sosu lub zupy. Maizena stosowana jest również jako dodatek do wypieków (ciast, ciasteczek, biszkoptów, placków, naleśników), nadając im drobną teksturę oraz zwiększenia wilgotności wypieków bezglutenowych. Sprawdzi się również jako zagęszczacz do puddingów, kisielów lub kremów.
✅ Rodzaj opakowania
Produkt jest pakowany w grube opakowania zamknięte zgrzewem, w celu zachowania świeżości. Sposób pakowania przedstawia zdjęcie poglądowe na aukcji.
✅ Wartości odżywcze produktu w 100 g:
- Wartość energetyczna: 351 kJ/ 1493 kcal
- Tłuszcz: 0 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
- Węglowodany: 86,8 g
- w tym cukry: 0,9 g
- Błonnik: 1,7 g
- Białko: 0,2 g
- Sól: 0,01 g
✅ Sposób przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
✅ Terminy przydatności
Wszystkie produkty posiadają długie terminy przydatności do spożycia, minimum 4 miesiące od daty zakupu.
✅ Kraj pochodzenia i numer partii
W związku z dużą rotacją produktów informacje o kraju pochodzenia i terminie przydatności aktualnie wysyłanej partii można uzyskać poprzez "Zadaj pytanie".
✅ Informacje o alergenach
Produkt może zawierać śladowe ilości produktów pakowanych w zakładzie, m.in. różne orzechy, sezam, soja, produkty zawierające gluten.
✅ Producent / Dystrybutor
KOL-POL, Stasiówka 167A, 39-200 Dębica