Skórka pomarańczowa + cytrynowa kandyzowana kostka pomarańczy cytryny 200g
Dodaj swoim wypiekom i deserom odrobinę cytrusowej magii! Kandyzowana skórka pomarańczowa i cytrynowa w kostkach to doskonały sposób na wzbogacenie smaku i aromatu ciast, ciasteczek, babek oraz innych słodkości. Intensywny, naturalny smak pomarańczy i cytryn ożywi każdą potrawę, nadając jej wyjątkowego charakteru.
✨ Dlaczego warto?
- Idealna do wypieków, deserów i dekoracji.
- Naturalny cytrusowy aromat.
- Gotowe do użycia – wygoda i smak w jednym!
Twórz pyszne świąteczne smakołyki i zachwyć swoich bliskich! 🍋
Aromatyczna kandyzowana skórka cytrynowa jest idealna do świątecznych wypieków. Niezastąpiony element dekoracyjny wielu mazurków i bab wielkanocnych oraz bożonarodzeniowych: keksów, serników, makowców, a także pierników.
✔ Idealne do ciast i deserów
✔ Gwarancja jakości
Kraj pochodzenia:
Włochy
Skład:
skórka cytryny 50%, syrop glukozowo - fruktozowy 39%, sacharoza 11%, regulator kwasowości: kwas cytrynowy
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza (w 100 g produktu):
Wartość energetyczna: 1228 kJ / 289 kcal
Tłuszcz: 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 72 g, w tym cukry 72 g
Białko: 0,23 g
Sól: 0,1 g
NA TERENIE ZAKŁADU UŻYWANE SĄ ORZECHY, SEZAM, SOJA, GORCZYCA, SELER ORAZ ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN
Skórki pomarańczy doskonale nadają się do różnego rodzaju domowych wypieków. Dzięki swojemu intensywnemu zapachowi sprawiają, że ciasta stają się niezwykle aromatyczne.
✔ ciasta, wypieki
✔ desery, czekolady
Kraj pochodzenia: Włochy
Skład:
skórka pomarańczowa 49%, syrop glukozowo - fruktozowy, cukier, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
Wartość energetyczna: 1027 kJ / 284 kcal/ 100g
- Tłuszcz: 0g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
- Węglowodany: 71 g, w tym cukry 62 g
- Białko: 0 g
- Błonnik: 6 g
- Sól: 0,36 g
Skórki pomarańczy doskonale nadają się do różnego rodzaju domowych wypieków. Dzięki swojemu intensywnemu zapachowi sprawiają, że ciasta stają się niezwykle aromatyczne.
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
NA TERENIE ZAKŁADU UŻYWANE SĄ ORZECHY, SEZAM, SOJA, GORCZYCA, SELER ORAZ ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN