SKOCZYLAS Olej z orzecha włoskiego
to olej nierafinowany, tłoczony na zimno.
Olej z orzecha włoskiego jest doskonałym dodatkiem do dań słonych i słodkich. Wyjątkowo komponuje się z serami, sałatkami, owocami, jak również z pieczywem zamiast masła. Wspaniale sprawdzi się jako dodatek do naleśników i deserów.
Tabela składu:
Wielkość opakowania:
250 ml
Wartość odżywcza:
w 100 ml
%RWS
Wartość energetyczna
3695 kJ / 884 kcal
Tłuszcze, w tym:
100 g
kwasy tłuszczowe nasycone
9 g
Węglowodany
w tym cukry
0 g
0 g
Białko
0 g
Sól
0 g
% RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Składniki:
100% olej z orzechów włoskich.
Sposób użycia:
Według zapotrzebowania jako dodatek do potraw, sałatek.
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce maksymalnie 3 - 4 tygodnie. Olej może zawierać naturalny osad.