Sproszkowany profesjonalny lukier królewski, stanowiący kompozycję najwyższej jakości składników, gwarantujących uzyskanie idealnej konsystencji i tym samym profesjonalnych rezultatów. Doskonale sprawdzi się przy pokrywaniu całości wypieku ( w tym i mniejszych - ciastek, pierników), jak i precyzyjnych zdobieniach szprycą/tylką (koronkowe ornamenty, napisy). Lukier bardzo prosty w przygotowaniu: przesiany proszek mieszany z 75 ml przegotowanej, chłodnej wody i mieszamy na wolnych obrotach mikserem do uzyskania jednolitej, puszystej konsytencji około 5 min.. Można też uzyskać lukier mieszając ręcznie około 10 minut.
sam proszek przechowujemy w chłodnym, suchym miejscu; niewykorzystaną zaś pozostałość gotowego lukru przechowujemy w szczelnym pojemniku (można też dwukrotnie-szczelnie folią spożywczą owinąć pojemnik z lukrem) w lodówce około tygodnia
ilość netto 500g
kolor - biały
składniki - cukier trzcinowy, białka jaj kur z wolnego wybiegu, kwas cytrynowy, skrobia kukurydziana; moze zawierać śladowe ilości orzechów
najlepiej spożyć przed 01/06/2020