PASTA DO KURCZAKA PO SINGAPURSKU - 50g - CHICKEN CURRY - NONYA CURRY
Pasta do przygotowania kurczaka po sigapursku z curry 50g
Pasta z przyprawami do przyrządzania Nonya Curry. Łączy w sobie charakterystyczne chińskie oraz malajskie aromaty oraz odpowiednią pikantność, dzięki której z łatwością odzwierciedlimy autentyczny, tropikalny smak tego singapurskiego dania. W połączeniu z obfitą ilością mleka kokosowego uzyskamy pyszny, delikatnie ostry sos o bogatym smaku, idealny nie tylko do kurczaka, ale także ryb oraz tofu.
Nonya Curry (na 4 porcje):
Składniki:
1 saszetka pasty do Nonya Curry
2 łyżki stołowe oleju roślinnego
350g pokrojonego kurczaka
2 ziemniaki, skrojone w kostkę
440 ml mleka kokosowego lub mleka
Sposób przygotowania:
1. W rondelku, na średnim ogniu podgrzewamy olej. Dodajemy pastę i mieszamy przez pół minuty.
2. Do rondelka wrzucamy kurczaka oraz ziemniaki. Smażymy metodą stir-fry przez 3-5 minut. Po tym czasie, powoli wlewamy mleko. Po zamieszaniu, czekamy do zagotowania się sosu.
3. Zmniejszamy ogień i dusimy bez przykrywki przez ok. 20 minut. Przed upłynięciem czasu warto sprawdzać mięso, aby uniknąć rozgotowania.
4. Podajemy na gorąco z ryżem, makaronem, bądź chlebem. Smacznego!
Produkt bezglutenowy, bez konserwantów i glutaminianu sodu.
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Skład: galangal, szalotki, olej sojowy, cukier, sól, czerwona papryczka chilli, suszone krewetki, czosnek, trawa cytrynowa, kurkuma