Serek Capri - Typu włoskiego
Ser typu włoskiego o wyjątkowym i niepowtarzalnym smaku właściwym dla kuchni śródziemnomorskiej.
Capri sprawdza się sautè, bez żadnych dodatków jak i w towarzystwie rukoli, szczypiorku, pomidorków cherry, czy miodu lub ulubionego dżemu. To także mile widziany gość na grillu. Może być również składnikiem sałatek i past.
Składniki : Serwatka (z mleka), mleko pasteryzowane, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
Kraj pochodzenia: Polska.
Wartość odżywcza w 100g produktu
- Wartość energetyczna: 783 kJ / 188 kcal
- Tłuszcz: 14 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 9,8 g
- Węglowodany: 3,6 g
- w tym cukry: 3 g
- Białko: 12 g
- Sól: 0,5 g
Po otwarciu opakowania przechowywać w warunkach chłodniczych nie dłużej niż 24 h.