Siemię lniane 50g
DOMOWASPIZARNIA
SIEMIĘ LNIANE szarobrązowe ziarna, które po zalaniu wodą zmieniają swoją barwę i podwajają objętość.
Jak używać SIEMIĘ LNIANE kuchni?
Siemię lniane spożywane są najczęściej po namoczeniu całych lub rozgniecionych ziaren. Może to być również wywar lub mączka jako dodatek do różnych potraw.
Ziarna nie mają praktycznie żadnego smaku, jedynie zmielone, nadadzą gorzkiego posmaku.
Dzięki swoim walorom zdrowotnym warto go dodawać do różnych dań (musli, jogurtów, zup, koktajli oraz wypieków (ciast oraz chlebów)
Jakie właściwości zdrowotne ma SIEMIĘ LNIANE?
działa łagodząco na różne dolegliwości układu pokarmowego
stosowane jest przy zaparciach
obniża poziom złego cholesterolu
stosowany przy suchym kaszlu
Działa łagodząco na różne dolegliwości układu pokarmowego