Siatka Wędliniarska pieczenia wędzenia 12,5cm x 5m Browin 310105
Siatka wędliniarska do pieczenia, wędzenia, peklowania, parzenia, gotowania oraz dojrzewania mięs. Niezastąpiona także w serowarstwie!
Multifunkcyjna siatka z elastycznymi gumkami służy do przygotowywania szynek, baleronów oraz innych mięs według upodobań. Specjalnie dobrane materiały pozwalają na obróbkę cieplną mięsa (do temp. 220°C), bez zmiany jego aromatu i smaku. Ponadto dzięki pełnej strukturze stosując siatkę w serowarstwie, skrzep nie wydostaje się na zewnątrz.
Produkt jest elastyczny i wytrzymały, a dzięki konstrukcji rękawa, umożliwia łatwe nałożenie go na przygotowane mięso lub wypełnienie go masą serowarską.
Siatka nadaje się do ręcznego nadziewania mięsa, o przekroju 12,5 cm i wadze do 1,5 kg. Sprężysta struktura zapewnia produktom doskonały kształt.
Rekomendowana również do długodojrzewających produktów wędzarniczych.
Długość: 5 m.