Oferujemy do sprzedaży siatkę MICRO 100/36 , 1mb. w pełnym naciągu.
Siatka MICRO o zagęszczonych oczkach, bardzo mocno ściągająca dedykowana do serów, wędzonek oraz szynek o masie od 0,5 do 1,0 kg. Znajduje zastosowanie tam, gdzie stały kształt i wygląd wyrobu decydują o końcowym efekcie.
Odpowiednia do : wędzenia, peklowania, gotowania domowych wyrobów - szynek, baleronów oraz innych specjałów. Mięsa najlepiej nadziewać w siatki za pomocą odpowiedniej średnicy rur - tub. W pierwszej kolejności naciągamy siatkę na rurę o średnicy nie większej niż 100 mm, następnie związujemy koniec siatki. Następną operacją jest uformowanie i przepchnięcie mięsa przez naszą rurę sukcesywnie naciągając siatkę na mięsko.
Kaliber - średnica siatki 100mm z 36 oczkami na obwodzie.
Siatka posiada atest PZH.
Aby siatka ta zachowała swoje właściwości powinna być przechowywana w suchym, przewiewnym miejscu, w temperaturze od 4°C do 25°C, maksymalnie do 36 miesięcy.
Wytrzymałość termiczna siatki EXTRA wynosi 120°C w przypadku gotowania oraz 240°C w przypadku pieczenia (dzięki wzmocnionemu oplotowi gumy). Surowce użyte do produkcji siatki EXTRA to nici gumowe oraz przędza poliestrowa, które są dopuszczone do kontaktu z żywnością.
W ofercie posiadamy również esencje smakowe, termometry, drożdże gorzelnicze , drożdże winiarskie oraz inne akcesoria do wyrobu wędlin i alkoholi.
Przy zakupach na kilku aukcjach wszystkie zakupione artykuły będą w jednej paczce.
Uwaga: wszystkie artykuły posiadamy w magazynie, a zamówienia do Klientów realizujemy na bieżąco - codziennie od poniedziałku do piątku.