SHIITAKE (GRZYBY SUSZONE) BIO 50 g - BIO PLANET
?SKŁADNIKIshiitake (grzyby suszone)* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).OPISEkologiczne grzyby shiitake zwane inaczej twardnikami japońskimi uprawiane są na martwych kłodach drzew liściastych. Cieszą się coraz większym zainteresowaniem ze względu na swoje cenne właściwości odżywcze. Szczególnie cenione są w kuchni wschodniej. Zalecamy, aby grzyby shiitake poddawać krótkotrwałej obróbce cieplnej (ok. 5 min.), w przeciwnym razie twardnieją. W zależności od użycia (np. do sosów) warto namoczyć je ok. 30 min. przed użyciem.WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna - 1259 kJ / 302 kcalTłuszcz - 6,0 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,8 gWęglowodany - 25 gw tym cukry - 3,7 gBiałko - 20 gSól - 0,03 gZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.